Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

M.L.B.

28. 07. 2024. 20:31 >> 21:23
1

HITNA POMOĆ U NIKŠIĆU

Uhapšen osumnjičeni za napad na ljekara, prijetio i zaposlenima

Nikšićka policija uhapsila je M.P. (49) osumnjičenog za napad na ljekara Hitne medicinske pomoći u tom gradu. Kako je saopštila policija njemu se na teret stavlja krivično djelo nasilničko ponašanje i krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.

Ranije danas direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore Vuk Niković kazao je za Portal RTCG da je pacijent ošamario ljekara Hitne medicinske pomoći u Nikšiću, a da je slučaj prijavljen nadležnim institucijama. 

Policija navodi i da je M.P. (49) udario ljekara u glavu, “nakon čega je upućivao riječi prijeteće sadržine kako ovom doktoru, tako i ostalim zaposlenim u ambulanti”.

Policija navodi da je rasvijetlila i napad na ljekare od 20. jula, kada je više osoba fizički napalo medicinske radnike u Hitnoj medicinskoj pomoći u Nikšiću.

“Postupajući tužilac, nakon preduzimanja aktivnosti iz nadležnosti policije, te utvrđivanja svih činjenica i okolnosti, kvalifikovao je krivično djelo nasilničko ponašanje. Dva punoljetna izvršioca – M.J. (47) i N.J. (23) lišeni su slobode, dok je protiv maloljetnog lica podnijeta krivična prijava u redovnom postupku”, saopštila je policija.

Podsjetimo, Vlada Crne Gore je na sjednici održanoj u petak najavila da će razmotriti inicijativu Ministarstva zdravlja da se napad na ljekare ubuduće tretira na poseban način u Krivičnom zakoniku.

Komentarišući takvu inicijativu, direktor Zavoda za Hitnu medicinsku pomoć Vuk Niković kazao je ranije za Portal RTCG da podržava ovakav stav Vlade samim tim, jer napadi na medicinsko osoblje postaju ozbiljan alarm.

"Učestalost napada na zdravstvene radnike za jedno društvo je ozbiljan alarm. Saglasan sam sa stavom Vlade i uvođenjem kaznenih odredbi", kratko je prokomentarisao Niković.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније