Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

P. R. [ Anadolija ]

23. 10. 2024. 22:30 >> 22:30
Čitaj mi:

Dvojica terorista neutralizirana

Broj poginulih u napadu u Ankari porastao na sedam

U terorističkom napadu na objekat Turske vazduhoplovne i svemirske industrije (TUSAS) u Ankari poginulo je sadam osoba, uključujući dvoje napadača, dok su 22 povrijeđene, saopštio je ministar unutrašnjih poslova te zemlje Ali Jerlikaja.

On je danas novinarima rekao da su počinioci napada vjerovatno članovi zabranjene Radničke partije Kurdistana (PKK), prenosi Rojters.

Jerlikaja je kazao da su dvoje terorista, od kojih je jedna bila ženska osoba, eliminisani.

Još niko nije preuzeo odgovornost za napad.

Ministar unutrašnjih poslova Turske Ali Jerlikaja je saopštio da su dvojica terorista neutralizirana.

"Naša borba će se nastaviti s ustrajnošću i odlučnošću sve dok posljednji terorist ne bude neutraliziran", napisao je Jerlikaja na društvenim mrežama.

On je osudio ovaj "gnusni napad".

Gradonačelnik Ankare Mansur Javas rekao je da je "tužan" zbog napada na veliku odbrambenu kompaniju.

Tužilac u Ankari pokrenuo je istragu o napadu, javila je turska zvanična agencija Anadolu.

Napadači koji su danas izazvali napad u sjedištu turske avio-svemirske industrije stigli su taksijem, prenose lokalni mediji.

Nekoliko slika koje su prenijele turske novinske kuće prikazuju najmanje dvoje napadača, od kojih je jedna žena, kako napreduju unutar kompleksa sa puškama dugih cijevi.

Na snimcima uživo koje je objavila novinska agencija IHA čula se serija eksplozija i pucnjava.

TUSAS je državna kompanija za proizvodnju oružja i vazduhoplovnu tehnologiju. Firma proizvodi i vojne i civilne avione i helikoptere, kao i sisteme bespilotnih letjelica. Kompleks, na oko 40 kilometara sjeverno od centra Ankare, pokriva površinu od četiri miliona kvadratnih metara.

Odbrambeni gigant je proizvođač prvog turskog lokalno proizvedenog borbenog aviona pete generacije, KAAN-a, kao i Hurjet-a, trenažnog i lakog jurišnog aviona, i Hurkus-a, osnovnog trenažera i aviona za blisku vazdušnu podršku.

TUSAS je 1973. uključen u Ministarstvo industrije i tehnologije Turske kako bi se smanjila "zavisnost Turske od stranih proizvoda u odbrambenoj industriji", navodi se na sajtu te firme.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније