Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.J. [ Hina/Rojters ]

23. 10. 2024. 13:59 >> 13:59
Čitaj mi:

"PRIJETNJA DEMOKRATIJI"

Bajden kaže da Trampa treba „politički“ zatvoriti

Američki predsjednik Džozef Bajden rekao je u utorak da je republikanac Donald Tramp prijetnja demokratiji i da ga treba "politički" zatvoriti, dok je uvjeravao demokrate u predizbornoj kancelariji u Nju Hempširu u pobjedu na izborima 5. novembra.

„Moramo ga zatvoriti“, rekao je Bajden uz aplauz u kancelariji demokratske kampanje u Konkordu u Nju Hempširu. „Politički ga zatvoriti. Isključiti ga. To je ono što moramo učiniti“, rekao je.

Tramp, republikanski kandidat i bivši predsjednik, želi da zanemari zaštitne mjere američkog ustava, rekao je Bajden. „Naša demokratija je u pitanju“ ako Tramp pobijedi demokratsku kandidatkinju Kamalu Haris, rekao je.

Tramp je, kada se kandidovao za predsjednika 2016. više puta bio na skupovima na kojima su gomile skandirale „zatvorite je“, misleći na tadašnju kandidatkinju demokrata Hilari Klinton. Nije ih odvraćao od tog skandiranja.

Ove godine, tokom skupova podrške Haris, njeni pobornici ponekad skandiraju „zatvorite ga“, misleći na Trampa koji je osuđen za krivotvorenje dokumenata kako bi se prikrila isplata za ćutanje porno zvijezde Stormi Danijels uoči izbora 2016. godine. Takođe se suočava sa optužbama da je nezakonito pokušao da poništi svoj izborni poraz 2020. godine.

Ali Haris prekida takve povike i kaže da će se Ministarstvo pravde pozabaviti tim pitanjem dok će ona nastojati da pobijedi bivšeg predsjednika na izborima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније