Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.J. [ N1 ]

24. 10. 2024. 08:43 >> 08:43
Čitaj mi:

Bivša kandidatkinja za predsjednicu

Talsi Gabard se zvanično pridružila Republikanskoj stranci

Bivša kandidatkinja demokrata za predsjednicu SAD i nezavisna političarka Talsi Gabard zvanično je objavila da se pridružuje Republikanskoj stranci na Trampovom mitingu u utorak.

Miting je održan u Grinsborou u Sjevernoj Karolini, ključnoj državi na predstojećim izborima, piše Foks Njuz.

Gabard se nedavno pridružila Trampovoj kampanji kao počasni kopredsjedavajući tranzicionog tima bivšeg predsjednika zajedno sa Robertom F. Kenedijem mlađim, još jednim bivšim demokratom.

Gabard je navela da se divi vođstvu Trampa „da transformiše Republikansku stranku i ponovo je učini strankom naroda i partijom mira“, kao jedan od razloga svoje odluke.

„Ponosna sam što danas stojim ovdje sa vama, predsjedniče Tramp, i najavljujem da se pridružujem Republikanskoj partiji. Pridružujem se partiji naroda“, rekao je Gabard.

Ona je podsjetila da je nekada davno Republikanska tranka osnovana da se bori protiv ropstva i okonča ropstvo.

„Hvala puno, Talsi. To je sjajno. Vau, to je bilo iznenađenje. To je zaista bilo (iznenađenje), ona je već dugo nezavisna. To je sjajna stvar. Velika čast. Hvala puno“, rekao je Tramp.

Tulsi Gabard je bila potpredsjednica Demokratskog nacionalnog komiteta od 2013. do 2016. prije nego što je podnijela ostavku da bi zvanično podržala senatora Bernija Sandersa za predsjednika.

Gabard, koja se na predsjedničkim izborima 2020. godine kandidovala kao demokrata, snažno se borila protiv tadašnje kandidatkinje Kamale Haris na primarnoj debati, kritikujući njenu karijeru kao tužiteljke i glavne tužiteljke Kalifornije.

U to vrijeme, Gabard je prozvala Harisovu zbog krivičnog gonjenja brojnih slučajeva u vezi sa marihuanom, optuživši je čak da je namjerno krila dokaze koji su bili oslobađajući za optuženog kome je inače prijetila smrtna kazna.

Na kraju, Gabard je napustila Demokratsku stranku 2022. godine, proglasivši se nezavisnom. Od tada je pokrenula sopstveni podkast i govorila na konzervativnim događajima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније