Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

P. R. [ Beta ]

22. 10. 2024. 16:23 >> 16:25
1
Čitaj mi:

Hezbolah preuzeo odgovornost

Netanjahuova kuća pogođena dronom

Dron Hezbolaha lansiran u subotu iz Libana, pogodio je i oštetio kuću premijera Izraela Benjamina Netanjahua u Cezareji, objavili su danas izraelski mediji, nakon što je izraelski javni cenzor to dozvolio. Libanski Hezbolah preuzeo je odgovornost za taj napad.

Fotografija, koja ranije nije smjela biti objavljena, pokazuje štetu od udara drona. Povrijeđenih nije bilo, a Netanjahu i njegova supruga nijesu u to vrijeme bili u kući, kako je ranije saopštio Netanjahuov kabinet.

Netanjahu je ciljanje te kuće označio pokušajem ubistva njega i njegove supruge i rekao da je to velika greška saveznika Irana – Hezbolaha.

On je najavio da ga napad neće zastrašiti od nastavka rata i da će svako ko povrijedi Izraelce to skupo platiti.

"Mi objavljujemo svoju punu i isključivu odgovornost za operaciju Cezereja u kojoj je ciljan ratni zločinac Netanjahu", izjavio je Muhamed Afif, šef za odnose sa medijima islamističke organizacije Hezbolah na konferenciji za novinare, prenio je Frans pres.

Netanjahu je rekao da ga taj napad nije odvratio od postizanja ratnih ciljeva.

On je, kako je rekao da je velika greška pokušaj "iranskog saveznika" da ubije njega i njegovu suprugu.

Iranska misija u UN je saopštila da je tu akciju izveo Hezbolah iz Libana, a izraelska vojska navela da su korišćene tri bespilotne letjelice, od kojih je jedna pogodila zgradu u Cezareji.

Strani mediji su izvijestili da je dron pogodio rezidenciju.

Netanjahu ima dva privatna doma: jedan u Jerusalimu i jedan u Cezareji, a njegova zvanična rezidencija u Jerusalimu se renovira.

Napoad u Cezareji izveden je dok se Izrael priprema da odgovori na veliki iranski napad balističkim raketama 1. oktobra. Izraelski minostar odbrane Joav Galant je najavio da će taj odgovor biti smrtonosan, precizan i iznenađujući.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније