Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.M.

20. 10. 2024. 08:36 >> 08:36

Srušio se dok za trajekte u Džordžiji, najmanje sedam osoba poginulo

Najmanje sedam osoba je poginulo kada se srušio dio doka za trajekte na ostrvu Sapelo u američkoj državi Džordžiji, pri čemu je 20 ljudi upalo u vode Atlantika, saopštile su vlasti.

Zvaničnici su naveli da se nesreća dogodila u subotu popodne po lokalnom vremenu na ostrvu Sapelo, tokom proslave male zajednice potomaka robova Afroamerikanaca – Gula ili Giči.

Potpredsjednica SAD-a i demokratska predsjednička kandidatkinja Kamala Haris izjavila je na predizbornom skupu u Atlanti, glavnom gradu Džordžije, da je administracija predsjednika Džozefa Bajdena u bliskom kontaktu sa državnim i lokalnim zvaničnicima i da je ponudila svu potrebnu federalnu pomoć, prenio je Rojters.

Helikopteri i čamci obalske straže odmah su pokrenuli operacije potrage i spasavanja, rekli su zvaničnici, dodajući da uzrok nesreće još nije poznat.

Nesreća se dogodila tokom proslave Dana kulture, godišnjeg festivala koji organizuje zajednica Gula ili Giči sa ostrva.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније