Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.M.

19. 10. 2024. 20:34 >> 22:11

DANILO ŠARANOVIĆ

"Formiraću tim koji će sa Monstatom analizirati rezultate popisa"

Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović saopštio je da će, imajući u vidu da su objavljeni rezultati popisa, formiraće specijalizovani tim čiji će zadatak biti da u bliskoj saradnji sa MONSTAT-om pristupi analizi podataka dobijenih sprovedenim popisom, a od važnosti su za birački spisak Crne Gore.

"Ministarstvo unutrašnjih poslova dalo je snažan doprinos da MONSTAT nakon sprovedenog popisa postupak obrade podataka sprovede na nikada transparentniji i pouzdaniji način u istoriji sprovođenja popisa u Crnoj Gori, pa znamo da će nastavak naše saradnje biti na dalju korist javnog interesa", kaže Šaranović.

Dobijanje rezultata popisa nakon 13 godina, kaže Šaranović, predstavlja ključni trenutak za temeljnu reviziju biračkog spiska.

"Zbog toga ovakva odluka ima za cilj da se pristupi analizi dobijenih podataka, sa fokusom na popisane punoljetne državljane Crne Gore. Svaki pojedinačni podatak o biraču biće temeljno analiziran, a onda i provjeren, kako bi se utvrdio osnov upisa u birački spisak. Naš zadatak je jasan – tačnost, ažurnost i zakonitost svih upisa u birački spisak", naveo je on.

Ovaj tim će, tvrdi Šaranović, djelovati u skladu sa svim zakonskim procedurama i najboljim međunarodnim praksama, s posebnim fokusom na obezbjeđivanje da su podaci tačni i pouzdani.

"Zajednički rad institucija je ključan za unapređenje izbornog sistema, a ovo je još jedan od koraka u pravcu jačanja demokratskih procesa. Pozivamo sve građane da se aktivno uključe i doprinesu ovim procesima, jer samo zajedno možemo graditi transparentniju i pravedniju Crnu Goru", naveo je on.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније