Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

20. 10. 2024. 08:11 >> 09:38
Čitaj mi:

ivan vuković

"Da bi bio srećan, čovjek mora biti iskren prema sebi"

Poslanik DPS-a Ivan Vuković u emisiji "Upoznajte parlamentarce" kaže da je njegov recept za sreću iskrenost prema sebi. Ne voli nekulturu, bahatost, nepravdu i to kod njega izaziva burne reacije.

 


Iako je uvijek bio primjeran đak, kao dječak je imao i svoju nemirnu fazu.

“Bio sam živahniji nego što su moji roditelji očekivali. Dešavalo se da izađem sa prijateljima, da roditelji ne znaju gdje sam, kao i ti padovi s bicikla. To je škola koju vam niko ne može nadoknaditi u životu”, kaže Vuković.

Vaspitavan je u duhu da ima pravo na svoje mišljenje, sa potrebnom dozom poštovanja prema starijima.

“Moja riječ je za mene posljednja. Mi smo tako vaspitani i to cijenim kod svojih roditelja”, kazao je on.

Poseban dio njegovog života obilježila je odbojka. Bio je najmlađi igrač OK "Budućnost" kada je taj klub postao je prvak SR Jugoslavije. Odbojka ga je naučila disciplini, samostalnosti. Bila je sastavni dio njegovog života 10 godina, svakog dana.

Kao jedan od težih perioda života pamti godinu koju je proveo na Univerzitetu Lajden u Holandiji, ali smatra da mu je to velika škola u životu. U ulozi univerzitetskog profesora je njsrećniji. Politika mu je donijela iskustvo i privilegiju da bude dio istorijskih dešavanja, ali mu je dosta i oduzela.

"Politika mi je uzela vrijeme koje bih posvetio nauci, familiji, prijateljima. Često sam govorio da te četiri i po godine koje sam radio kao gradonačelnik, ne manje od 12 sati dnevno, bile su izgubljene na tim relacijama. Moji najbliži su pokazali razumijevanje i nisu mi uzeli za zlo što često nisam bio tu kada je trebalo", kazao je on.

Trudi se da iskontroliše svoj karakter, ali i dalje ima burne reakcije na neke situacije.

"Izbaci me iz takta primitivizan, nekultura, bahatost, nepravda i onda reagujem. Ne mogu biti indiferentan, bilo bi bolje za moje zdravlje, ali i dalje se teško mirim sa stvarima koje nijesu kako treba i koje čine štetu drugim ljudima", kazao je Vuković.

Njegov recept za sreću je biti iskren prema sebi. 

"Preduslov da neko bude srećan je da upozna  sebe i da bude načisto sa sobom. Da bude u miru, da zna šta mu je potrebno i da zna ko je. Najgore je gurati sebe u prethodno kreirane okvire. Čovjek da bi bio srećan mora biti iskren prema sebi", zaključio je poslanik. 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније