Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.J. [ Beta ]

30. 06. 2024. 15:37 >> 15:37

potvrdio da izraelske snage dejstvuju u Rafi

Netanjahu: Nema zamjene za pobjedu nad Hamasom

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu potvrdio je danas da izraelske snage dejstvuju u Rafi na jugu i na sjeveru Pojasa Gaze i da nema zamjene za pobjedu nad Hamasom.

On je na početku redovne sjednice svoje Vlade izjavio da se „desetine terorista ubija svaki dan“.

„To je teška borba i vodi se nad zemljom, ponekad licem u lice, a takođe i ispod zemlje“, rekao je izraelski lider.

„Posvećeni smo borbi dok ne postignemo sve naše ciljeve, eliminisanje Hamasa, povratak svih naših talaca i osiguramo da Gaza nikada ponovo ne predstavlja prijetnju za Izrael i da se naši građani bezbjedno vrate u svoje domove na sjeveru i jugu“, dodao je Netanjahu, aludirajući na gotovu svakodnevnu razmjenu vatre s libanskim ekstremističkim Hezbolahom na sjeveru na granici Izraela i Libana.

„Ponavljam svakom ko sumnja u postizanje tih ciljeva, nema zamjene za pobjedu. Naši borci nisu pali uzalud. Nećemo okončati rat dok ne postignemo te ciljeve“, rekao je premijer Izraela i najavio da će tokom dana s Južnom komandom izraelske vojske procijeniti situaciju i pomno pratiti napredak u borbama i planovima da se postignu ciljevi rata.

On je izrazio saučešće porodicama „hrabrih boraca koji su pali u borbi u Pojasu Gaze i Judeji i Samariji (biblijsko ime Zapadne obale) tokom protekle nedelje“ i rekao da je Izrael „predan zavjetu palima da nastavi do apsolutne pobjede nad Hamasom“.

„Što se tiče svete misije oslobađanja naših talaca, nema izmjene u izraelskoj poziciji o predlogu oslobađanja koji je pozdravio predsjednik SAD Džozef Bajden. Danas svako zna jednostavnu istinu, Hamas je jedina prepreka oslobađanju naših talaca“, zaključio je Netanjahu.

Uz to je najavio da će se kombinacijom diplomatskog i vojnog pritiska, pogotovo vojnog, biti vraćeno svih 120 talaca, živih i mrtvih.

Netanjahuov kabinet je sinoć objavio saopštenje da je Izrael posvećen uslovima predloga sporazuma o prekidu vatre koji je Bajden predstavio 31. maja posle objavljivanja izvještaja da SAD mijenjaju neke uslove u cilju da postignu sporazum.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније