Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.J.

20. 06. 2024. 07:48 >> 07:50

u nju delhiju

Indija: Vreli toplotni talas odnio najmanje 52 života

Najmanje 52 osobe preminule su u indijskom Nju Delhiju, usljed snažnog talasa vrućine, prenio je danas Tajms of Indija.

Prema indijskom listu, najmanje 52 tijela donijeta su u bolnice u protekla dva dana, a u pitanju su mahom siromašni ljudi koji su živjeli i radili na otvorenom.

Indija je zabilježila više od 40.000 slučajeva toplotnog udara ovog ljeta i najmanje 110 potvrđenih smrtnih slučajeva od 1. marta do 18. juna, kada su sjeverozapadna i istočna Indija zabilježile dvostruko više dana toplotnog talasa uobičajenog za tu sezonu, prenio je Rojters.

Ministarstvo zdravlja naložilo je federalnim i državnim institucijama da obezbijede adekvatnu negu pacijentima, dok su bolnice dobile naređenje da oslobode više kreveta.

Meteorološka služba je predvidjela temperature iznad prosjeka i za ovaj mjesec, a podaci iz vremenske službe pokazuju da je Delhi u srijedu imao najtopliju noć u posljednjih više od 50 godina, sa minimalnom temperaturom od 35,2 stepena, prenosi Nova.rs.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније