Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Б.Ч.Ј.

23. 11. 2022. 10:03 >> 10:03

BRAZIL

Bolsonaro osporio rezultate predsjedničkih izbora

Odlazeći brazilski predsjednik Žair Bolsonaro osporio je rezultate prošlomjesečnih izbora koje je izgubio od kandidata ljevice Luisa Injasija Lule da Silve, zbog nepravilnosti na nekim glasačkim mestima, navodi se u žalbi federalnom izbornom sudu.

Predstavnici Bolsonerove desničarske koalicije, koji su podnijeli žalbu, saopštili su da je njihova revizija prebrojavanja glasova pronašla kvarove na nekim starijim glasačkim mašinama koje se koriste u Brazilu, prenosi Rojters.

"Postojali su znaci ozbiljnih kvarova na nekoliko starijih modela glasačkih mašina koji otvaraju sumnje i onemogućavaju validaciju dobijenih rezultata", naveli su iz Bolsonarove koalicije.

Dodaju da bi zbog toga, glasovi sa tih modela morali da budu „poništeni", prenosi Tanjug.

Bolsonaro je izgubio izbornu izbornu trku s malom razlikom, osvojivši 49,1 odsto glasova, dok je Lula da Silva dobio 50,9 odsto.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније