Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.J.

27. 06. 2024. 15:10 >> 15:10

"stožer daljeg razvoja Crne Gore"

Predsjedništvo LP podržalo formiranje širokog građanskog saveza

Predsjedništvo Liberalne partije jednoglasno je podržalo formiranje širokog građanskog, nadpartijskog saveza, čiji će stožer, osim liberala, biti i SDP i Socijaldemokrate. Kako je saopšteno iz te partije, savez će okupiti i širok spektar građanskih udruženja, istaknutih aktivista i intelektualaca.

"Cilj okupljanja progresivnih snaga jeste stvaranje jasne alternative i ponude na političkoj sceni koja je već godinama u krizi a poverenje građana u politiku sve je manje. Ovaj savez fokusiraće se na evropske integracije, ekonomiju, obrazovanje, socijalna pitanja i poboljšanje kvaliteta života svakog čovjeka na realnim osnovama ali se i usprotiviti radikalnim politikama koje pokušavaju da ponize Crnu Goru i uvuku društvu u nacionalistička previranja, čime bi osudili Crnu Goru na tavorenje na margini modernog svijeta", poručili su iz Liberalne partije (LP). 

Sa njihovom predsjedništva poručeno je da je prepoznata želja građana za ukrupnjavanjem političke scene i jasnom, beskompromisnom, modernom politikom čiji nosioci će biti hrabri i čisti pojedinci. Kako navode, konstituenti ovog saveza bili su glavni pokretač mnogih istorijskih procesa u Crnoj Gori i uvijek ostali na pravoj strani istorije, sa čistom politikom i čistim ljudima, pa je, dodaju, najprirodniji potez udruživanja ova tri subjekta uz podršku građana i intelektualaca.

"Novi i mladi ljudi koji danas nose liberalne i socijaldemokratske ideje u Crnoj Gori, garancija su da će ovakav savez i u budućnosti biti stožer daljeg razvoja Crne Gore a svojim idejama zasigurno će pružiti snažan doprinos izgradnji otvorenog, slobodnog, pravednijeg i srećnijeg društva za sve ljude u Crnoj Gori", zaključili su iz Liberalne partije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније