Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

Milica Stijepović, TVCG

29. 06. 2024. 20:41 >> 21:15

ubli čevski

"Nismo svjesni potencijala Crne Gore"

Čevo, Katunska Anahija. Bliža odrednica Ubli čevski. Starevina Gardaševića koji danas žive u Nikšiću, ali se ovdje bave pčelarstvom. Svoj rodni kraj od nedavno su valorizovali na pravi način. Posjetilo ih je 140 top menadžera svjetskih holdinga u okviru team buildinga.

"Ova firma je jedna od najpoznatijih u svijetu te vrste, znači za organizacije tog vrsta team buildinga. Oni na taj način povezuju te ljude koji su na svim krajima svijeta i koji sarađuju putem elektronskih medija i elektronski putem sarađuju. Ne gledaju se fizički, ne druže se i ovo je prilika da se oni zbliže", navodi Veselin Gardašević.

Menadžeri svjetskih kompanija nisu željeli pred našu kameru. Organizator događaja kaže da su bili veoma zadovoljni boravkom u našoj državi.

"Prolazimo de facto cijelu Crnu Goru. Znači krećemo iz Sarajeva, već prvu noć spavaju u kanjonu rijeke Tare, onda se voze konvojima, dolaze do Ublja Čevskog, do ovdje. Imaju tu kamp koju smo, kao što vidite, podigli iz nule u sedam dana", kaže jedan od organizatora.

Naši sagovornici kažu da možda ni sami nismo svjesni potencijala koje posjeduje Crna Gora.

"Zemlja je prekrasna, prekrasno je to što ima takvih netaknutih bisera. Mi smo doslovno ovu livadu našli tako što smo se vozili ovuda i na mapi gledali, vidjeli zelenu tačku usred ničega da tako kažem, došli ovdje i oduševili se", dodao je on. 

Vlasnik imanja navodi da je to šansa za Crnu Goru da svoje potencijale prirodne, netaknute prirode podigne i upozna svijet širi.

"Ja mislim da će to biti onda vrlo interesantno i za sve nas koji živimo ovdje. A najosnovnije je da si domaćin, da si jednostavno široka srca, da ih prihvatiš. Oni su to prepoznali i evo ih tu", kaže vlasnik imanja. 

Ovaj timbilding prošao je uspješno, tako da goste svjetskog ranga možemo očekivati i naredne godine i to u potpuno ruralnim i nevalorizovanim dijelovima naše zemlje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније