Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M.

21. 06. 2024. 18:27 >> 18:27
Čitaj mi:

SUBOTIĆ

"Rješenje za Institut Igalo je plod čvrste odluke Spajića da sasluša glas građana Herceg Novog"

Rješenje za Institut Igalo plod je čvrste odluke premijera Milojka Spajića i njegovog tima da sasluša glas građana Herceg Novog i cijele Crne Gore i sačuva nosioca zdravstvenog turizma u državi, saopštio je poslanik Pokreta Evropa sad Jovan Subotić.

Pronalaženje rješenja za Institut Igalo postavili smo kao prvi prioritet saradnje Novske Liste i Pokreta Evropa sad, i srećan sam što smo svega nakon godinu dana na pragu deblokade računa, isplate zarada radnicima i realizacije plana spasavanja koji će stabilizovati Institut, vratiti mu stari sjaj i učiniti ga ponovo jednim od najvažnijih resursa grada Herceg Novog, saopštio je Subotić.

“Plod višemjesečnog rada više ministarstava, detaljnih analiza i pregovora doveli su do rješenja koje je početak izgradnje stabilnog i održivog sistema za koji Institut Igalo i ovih dana pokazuje da je sposoban. Uprkos svim problemima, zaposleni u Institutu nisu dozvolili da ijedan pacijent ili bilo koji gost osjete težinu situacije, već su marljivo radili i vjerovali da će ovaj dan doći. Najveći resurs i najveće bogatstvo Instituta Igalo su upravo njegovi ljudi, struka i znanje. Uvjeren sam da ćemo kroz plan spasavanja i plan restrukturiranja stvoriti uslove da ti ljudi nikada više ne strahuju za lične dohotke, a da će struka i znanje doći do punog izražaja dodatnim ulaganjima države i modernizacijom ponuđenih usluga”, saopštenio je Subotić.

Pozdravljam i sve napore koji su uloženi ovih dana ali i prethodnih mjeseci u poboljšanje situacije u Bolnici Meljine, kao i promptno razrješenje problematike u Domu Zdravlja početkom godine. Više je nego očigledno da je situacija sa zdravstvenim sistemom u Herceg Novom stavljena visoko na listi prioriteta 44. Vlade.

“Borba za Institut ali i za Bolnicu se nastavlja. Siguran sam da će od sada biti mnogo uspješnija kada znamo da je put oporavka u oba slučaja trasiran”,zaključio je Subotić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније