Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Lokalni izbori 2024

A.M.

30. 05. 2024. 18:13 >> 20:30
1

nikola jovanović

"Kriminalci bliski NSD-u pokušavaju da uspostave vlast u Budvi po njihovoj mjeri"

Nosilac liste "Budva naš grad" Nikola Jovanović ustvrdio je da se vrše zastrašivanja predstavnika političkih partija od strane kriminalnih osoba bliskih Novoj srpskoj demokratiji (NSD) da odustanu od formiranja koalicione vlasti sa tom listom koju on predvodi.

On je pozvao Specijalno državno tužilaštvo (SDT), Specijalni policijski tim i međunarodne partnere da hitno reaguju i spriječe maligni uticaj kriminalnih struktura u političke procese i zaštite izabrane predstavnike građane, uz tvrdnju da se kriminalne osobe voze blindiranim vozilima i naoružane su.

"Atmosfera nakon održanih izbora u Budvi eskalirala je do mjere da bezbjednosno interesantna lica i lica sa kriminalnim dosijeima koja su involvirana u redove Nove srpske demokratije, pokušavaju da uspostave vlast po njihovoj mjeri i da upravljaju političkim procesima. Ovih dana vrše se zastrašivanja i prisiljavanja pojedinaca sa izbornih lista i predstavnika političkih subjekata da odustanu od formiranja koalicione vlasti sa našom izbornom listom. Na taj način od strane organizovanog kriminala vrši se uticaj na političke procese i pojedince kako bi se na nasilan način formirala vlast oko nosioca liste NSD Mladena Mikijelja”, naveo je Jovanović.

“Do koje mjere je bezbjednosna situacija narušena najbolje dokazuje činjenica da lica iz izbornog štaba NSD potežu i repetiraju pištolje na javnom mjestu na naše predstavnike i otvoreno prijete najavljujući napade. Sve ovo je poznato nadležnim organima koji su preduzeli mjere saslušanja i prikupljanja informacija i to se pokazalo nedovoljnim. Izborni period protekao je u istoj atmosferi gdje su ova lica imala aktivnu ulogu i vršila zastrašivanja birača, kupovinu glasova i uticala su na izborni proces. Zbog svega toga je meni lično, kao i drugim predstavnicima liste i našim aktivistima, unazad nekoliko mjeseci, ugrožena bezbjednost i krajnje je vrijeme da nadležne državne institucije reaguje i eliminišu štetni uticaj krimanalnih grupa”, tvrdi Jovanović.

Prema njegovim riječima napad na izabrane predstavnike građana je napad na ustavni poredak, demokratiju, vladavinu prava i u krajnjem napad na državu.

“Zbog pojačanog djelovanja ovih lica i grupa nakon izbora bezbjednosna situacija u gradu je vrlo problematična i ona se mora rešavati dejstvovanjem nadležnih organa jer se ovaj problem odnosi na svakog građanina Budve. Inertnost crnogorskih institucija sistemu po pitanju sprečavanja involviranja kriminalnih struktura u političke procese posebno treba da zabrine međunarodne institucije, ambasade i međunarodne partnere u kontekstu evropskih vrijednosti i dobijanja IBAR-a i da li se radi o stapanju kriminogenih struktura i institucija sistema pod vlašću Milojka Spajića i Andrije Mandića”, istakao je Jovanović i dodao:

“Što se mene lično tiče kao nosioca izborne liste koja je osvojila najveći broj mandata i koji upravljam procesom uspostavljanja vlasti na osnovu izborne volje građana, jedno je sigurno. Neću dozvoliti upliv kriminala u vlast bilo koje vrste. To što se kriminogeni odredi vozaju blindiranim vozilima po Budvi uz nošenje oružja, stvorilo je atmosferu 90-tih u našem gradu i nameće se jednostavno pitanje da li je u ovom slučaju jača država ili mafija. Od reagovanja na ovu dilemu svih nas zajedno, donosioca političkih odluka i nadležnih organa, zavisiće u kakvom gradu će živjeti naša djeca i kakva je budućnost pred nama. Pozivam sve odgovorne političke aktere i pojedince, da svi pokažemo ličnu i profesionalnu hrabrost i da stanemo na put ovakvim devijantnim pojavama za naše društvo”, zaključio je Jovanović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније