Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekologija

M.L.B.

05. 09. 2024. 07:46 >> 07:47
2

NVO NEGODUJE

U Župi zakopano preko 50 zaraženih krava

Samo 100 metara od Liverovićkog jezera bez obavještavanja mjesne zajednice Župa i mještana zakopano je preko 50 zaraženih krava koje su uginule na nekim od farmi u Nikšiću ili Danilovgrada, saopštila je NVO Zagrad Montenegro.

Kako navode 50 zaraženih krava zakopano je u Župi nikšićkoj u mjestu Bunić dvadesetak metara od glavne saobraćajnice koja vodi do župskih naselja Oblatno, Zagrad, planininskih visoravni Konjsko i Lukavica.

Kako je saopšteno mještani, prolaznici su već istog dana primijeteli da je evidentan neprijatan miris koji se širi okolnim naseljima.

Zakopavanje zaraženih krava su izvele mašine JP Komunalno Nikšić, pod pokroviteljstvom Opština Nikšić, uz nadzorom veterinarske inspektorke Slavice Sudžum, što je dodadno poražavajuće za ovoj ekološki icindent koji će se višestruko reflektovati negativno na živodnu sredinu.

Tim povodom je NVO Župa u srcu, koju ovim putem podržavamo podnijela krivične prijave protiv onih koji su učestvovali u ovom, kako navode, nepimjerenom insitucijalnom djelovanju, nepštujući zakonske procedure, a što je još malicijoznije nepoštovanju građana najaktivnije rurarale zajednice kao što je Župa Nikšića.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније