Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.J.

19. 06. 2024. 08:32 >> 08:32

zorka ilić

Magnetna rezonanca još u kvaru, popravka naredne sedmice

Magnetna rezonanca u Institutu za bolesti djece je zbog kvara prestala sa radom 8. juna i od tada na istoj nije moguće vršiti predmete. Služba koja je nadležna ustanovila je kvar istog dana i preduzete su sve neophodne mjere da bi se magnet što prije vratio u redovnu radnu proceduru. To je u emisiji "Dobro jutro Crna Goro" kazala doktorica Zorka Ilić.

Ipak, Ilić konstatuje da pravovremena dijagnostika na magnetnoj rezonanci neće biti dovedena u pitanje.

"Svi će pacijenti bez obzira na kvar biti završeni u optimalnom vremenskom roku", kazala je Ilić.

Neki pacijenti će dobiti nove termine, na koje, kako kaže, neće dugo čekati.

Čekanje pacijenata se zbog kvara ipak neznatno povećalo, tvrdi Ilić.

"Svi će pacijenti biti najverovatnije biti završeni u redovnom roku. Pacijenti kojima je nemoguće obezbijediti magnetnu rezonancu od 40 dana u Institutu za bolesti djece šalju se u neku od privatnih zdravstvenih ustanova. Kod nas se pregledi čekaju otprilike 30 dana, u zavisnosti od stanja pacijenta, uputne dijagnoze, da li je prvi ili kontrolni predmet", kazala je Ilić, i dodala da očekuje da neće biti potrebe za slanjem pacijenata u neku drugu ustanovu.

Napominje da pacijenti kojima je neophodna MR dijagnostika budu odrađeni na nekom od dva aparata u Centru za radiološku dijagnostiku u KCCG. Do sada, kaže, takvih slučajeva nije bilo tokom prethodne i ove sedmice.

Ukoliko sve bude išlo po planu, doktorica očekuje da pregledi na magnetnoj rezonanci ponovo krenu od naredne sedmice, odnosno od petka.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније