Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B. [ Milena Đurović Stanojević ]

20. 05. 2024. 09:55 >> 12:15
4
Čitaj mi:

Traže prijem i kod ministarke Nišić

Bivši radnici "Košute" ne odustaju, i danas blokada na Kruševom zdrijelu

Bivši radnici cetinjske Košute ponovo su zaustavili saobraćaj između Cetinja i Podgorice u mjestu Kruševo zdrijelo, a blokada će trajati od 11 do 15 sati.

Predstavnica radnika Dijana Vujović ističe da su 14. maja predali dopis ministarki rada i socijalnog staranja Naidi Nešić, ali da još nijesu dobili nikakav odgovor. Nadaju se da će nakon praznika u četvrtak, petak odgovoriti na njihov zahtjev za prijem.

"Iako se radi o rješavanju sličnih problema za 20.000 radnika, ova fabrika je prva 1996. koja je otišla pod stečaj. I smatramo da, ipak, imamo prioritet. Je li Bog dao da se svi isplate, ali kažem da mi trebamo da budemo i pozvani, i da budu radnici Košute prioritet", naglasila je Vujović.

Do sada ih je primio ministar Nik Đeljošaj, ali tada nijesu imali kompletnu dokumentaciju, jer, kako naglašava, treba razumijeti da su bivši radnici otišli da žive i po drugim gradovima i u drugim državama i trebalo je vremena da se ti podaci pokupe.

"Međutim, poslije nedjelju dana mi smo predali taj dokument od 693 radnika koji traže devet plata i 81 radnik koji traže povezivanje radnog staža. Ali evo, kao što vidite, posle toga nije nas više niko primao iz Vlade. Probali smo da se obratimo direktno premijeru, direktno je prvo njemu išao zahtjev za prijem, međutim, on je to prebacio na potpredsjednika vlade, Đeljoša. Do Spajića nismo mogli doći. Mi se, ipak, nadamo da će imati sluha, da će nas pozvati, ako ne, vidjećemo kako ćemo dalje. Mislili smo da organizujemo novu blokadu u petak, ali najvjerovatnije će biti u ponedjeljak. Nećemo odustati, to smo rekli i prvog dana, jer smo došli do zida, mi nemamo gdje više. Prevareni smo toliko godina, ali ne odustajemo, idemo do kraja, pa da će nas ovdje biti petoro", kazala je Vujović.

Bivša radnica Nevenka Vujović, naglašava da je radnik Košute bila od početka do kraja i da teško preživljava i materijalno i zdravstveno.

"Gubimo svoje kolege i koleginice. Juče smo sahranili još jednu našu mlađu kolegnicu, sa svojih 60 godina, tako svaki dan poneko odlazi. Da li ima iko da nas vidi, da nas čuje. Ne mogu da vjerujem da u našoj državi se ovako neko neodgovorno ponaša prima nama, nijesmo mi životinje", kazala je Vujović.

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније