Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

A.J.

29. 06. 2024. 12:12 >> 12:12

MERT

Arhus karavan kreće u ponedjeljak iz Pljevalja

Arhus karavan, koji je pokrenulo Ministarstvo turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera, u saradnji sa Eko fondom, Agencijom za zaštitu životne sredine i Arhus centrima iz Podgorice, Berana, Nikšića i Kolašina, kreće u ponedjeljak, 1. jula, iz opštine Pljevlja.

Kako je saopšteno iz Ministarstva turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera, karavan će trajati dvije sedmice, tokom kojih je plan da se obiđe svih 25 opština u Crnoj Gori. U svakoj opštini, predstavnici Ministarstva, Eko fonda i Agencije će održati prezentacije i edukacije sa ciljem promocije novog Zakona o upravljanju otpadom, edukacije svakog pojedinca o pravilnom upravljanju otpadom, predstavljanja novina u Zakonu, te razmjene mišljenja sa građanima.

S obzirom na to da je u organizaciji ovog projekta učestvovao svaki zaposleni, počev od službenika pa do resornog ministra Vladimira Martinovića, cilj je, dodaju, da Arhus karavan uspješno realizujemo u svakoj crnogorskoj opštini, od sjevera do juga.

"Opštine informišu svoje građane, privredna društva i nevladine organizacije o karavanu, kako bi svi zainteresovani mogli da prisustvuju i uzmu učešće. Na prezentacijama i edukacijama, prisutni će imati priliku da postave pitanja i dobiju odgovore od stručnjaka iz oblasti upravljanja otpadom. Ovaj projekat takođe pokazuje odličnu saradnju Ministarstva sa lokalnim samoupravama koje su pokazale veliku zainteresovanost za Arhus karavan i aktivno učestvovale u njegovoj organizaciji", navode iz tog resora. 

Arhus karavan predstavlja važan korak ka boljoj informisanosti i edukaciji građana o zaštiti životne sredine, čime se u praksi sprovode principi Arhuske konvencije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније