Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ R.B. ]

15. 12. 2022. 13:21 >> 13:19
1

MINISTARSTVO POLjOPRIVREDE

Podrška pčelarima, proizvodnja jedva održiva

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede opredijelilo je podršku, kao pomoć dohotku, u iznosu od 2 dva po registrovanoj pčelinjoj zajednici. Ističu da je, usljed izražene suše i rasta cijena inputa u sektoru pčelarstva, proizvodnja ispod ekonomski opravdanog nivoa.

"Sušni period tokom godine doveo je do toga da su pčelinje zajednice došle na biološki minimum, a nedostatak hrane iz prirode (polen i nektar) smanjio je proces reprodukcije pčela i doveo zajednice na nivo opstanka. Dodatno, toplo vrijeme tokom oktobra i novembra uticalo je na neuobičajenu aktivnost pčela, te je potrebno reagovati dodatnom prihranom kako bi pčelinje zajednice preživjele zimu", navode iz Ministarstva.

Dodaju da će se isplata podrške vršiti na jedinstveni matični broj svim registrovanim vlasnicima pčelinjih zajednica, shodno upisu u Registar poljoprivrednih gazdinstava na šalterima Prve banke.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније