Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B.

12. 04. 2022. 11:12 >> 11:14
2

REAGOVANJE

Maliciozni pokušaj obesmišljavanja programa ZZZCG

Maliciozne, politikantske i neutemeljene činjenice samo su pokušaj zlonamjernih insinuacija i obesmišljavanja realizacije ozbiljnih programa Zavoda za zapošljavanje, u konkretnom slučaju programa "Osposobljavanje za rad kod poslodavca" i "Osposobljavanje za samostalan rad", za 2022. godinu, istakli su Zavoda za zapošljavanje Crne Gore (ZZZCG).

Kako navode u reagovanju na optužbe SNP-a da se sredstva iz pomenutog programa dijeljena onim institucijama na čijem čelu su kadrovi Demokrata, ukazuju da je ZZZCG, postupala u tom dijelu po Zakonu o posredovanju pri zapošljavanju i pravima za vrijeme nezaposlenosti, kao i prema uslovima koje su i poslodavci i nezaposlena lica morala da ispunjavaju za programe "Osposobljavanje za rad kod poslodavca" i "Osposobljavanje za samostalan rad".

"Uslovi su utvrđeni Programima, kao i kriterijumi za izbor izvođača programa osposobljavanja – korisnika sredstava i to su: značaj programa, održivost programa i konkurentnost i razvijenost opštine sprovođenja programa. Komisija za obradu zahtjeva i utvrđivanje liste učesnika javnog konkursa, nakon obrade, pristupila je ocjenjivanju zahtjeva podnijetih od poslodavaca koji su ispunili uslove za realizaciju programa, primjenom navedenih kriterijuma izbora, dodijelila bodove i utvrdila rang listu učesnika javnog konkursa. Još jednom ističemo da su navedeni kriterijumi bili presudni za izbor svih korisnika sredstava", objašnjavaju u ZZZCG.

Ističu, ne manje važnu činjenicu, da je u vezi realizacije programa aktivne politike zapošljavanja i Agencija za sprječavanje korupcije, na zahtjev Zavoda, dala mišljenje da Zakonom o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja, nijesu propisane zabrane i ograničenja za početak realizacije pomenutih programa, posebno kada je u pitanju izbor izvođača programa, odnosno pravnih lica i organa vlasti, imajući u vidu da su u pitanju redovni programi koje Zavod realizuje na godišnjem nivou.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније