Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.B.

11. 04. 2022. 17:22 >> 17:40
4

SNP

Demokrate sa zloupotrebama u ZZZCG nastavile stopama DPS-a

U SNP-u ističu da su Demokrate nastavile da rade po receptu DPS-a, makar kada je u pitanju raspodjela programskih sredstava za nezaposlena lica koje finansira Zavod za zapošljavanje Crne Gore, a na čijem čelu je kadar te stranke.

"U okviru programa osposobljavanja za rad kod poslodavca na predlog direktora ZZZCG koji dolazi iz redova Demokrata, Upravni odbor je donio odluku 3.11.2021. godine kojom se od 688.632 eura odobrava 253.317 eura državnim firmama na čijem čelu se nalaze direktori iz redova ove političke partije. Firmama CEDIS, Pošti Crne Gore, Eletroprivredi Crne Gore odobreno je da se zaposle 103 lica od ukupno 280 nezaposlenih. Na ovaj način Demokratama je ostavljena mogućnost da u ovim firmama zaposle 103 osobe, odnosno lica koja su članovi Demokratske Crne Gore", navode u saopštenju.

Dokle ide halapljivost i bahatost Demokrata, ističu u SNP-u, kada oni isti koji su svih ovih dana optuživali vlast DPS-a za zapošljavanje i postavljanje ljudi koji nijesu stručni na funkcije, to isto sad oni rade.

"Zapošljavanje u EPCG i CEDIS-u raste kao potrošnja električne energije u zimskom periodu. Više članova porodica istaknutih funcionera Demokrata zaposleno je u ovim firmama. Uhljebenje kadrova i njihovih najbližih prisutno je i u drugim državnim preduzećima kao što su Pošta Crne Gore i Skijališta Crne Gore. Građanima Crne Gore mora biti konačno jasno da Demokrate ne mogu da se pomire sa činjenicom da ostaju bez svih ovih privilegija, fotelja i zapošljavanja svojih najbližih. Njihova parola na protestima je Ustani i odbrani fotelje", naglašvaju u SNP-u.

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније