Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M.Lj. [ PR Centar ]

27. 10. 2021. 10:30   >>  10:31

KOVAČEVIĆ

Danilovgrađani da učestvuju u izradi Kapitalnog budžeta

Predsjednica Opštine Danilovgrad Zorica Kovačević apelovala je na građane da se uključe u izradu Kapitalnog budžeta Opštine za 2022. godinu kako bi on bio zasnovan na njihovim potrebama. To mogu uraditi putem sajta Opštine ili u direktnom dijalogu sa rukovodstvom lokalne samouprave.

Kako je saopšteno iz Opštine Danilovgrad, u toj lokalnoj samoupravi su nastavili sa proaktivnim uključenjem građana u proces donošenja odluka održavanjem javne konsultacije sa građanima mjesnih zajednica Danilovgrad I, II i III u Velikoj sali Skupštine opštine.

Kovačević je tokom konsultacija ukazala na važnost direktnog uključenja građana u izradi važnih lokalnih dokumenata, kao što je to ovom prilikom Kapitalni budžet Opštine za 2022. godinu.

„Uz postojeće Zakonske obaveze koje se u potpunosti poštuju, lokalna uprava implementira i dodatne instrumente inkluzivnog učešća svih građana. Pored mogućnosti da na internet sajtu Opštine daju svoje predloge, građanima se omogućava i da u direktnom dijalogu sa rukovodstvom lokalne uprave upute konkretne ideje i mišljenja u vezi prioriteta Kapitalnog budžeta Opštine za narednu godinu“, navela je Kovačević.

Takođe, Kovačević je upoznala građane da će dobiti izjašnjenje lokalne uprave o svakom predlogu, čime se dodatno afirmiše konstantan dijalog i saradnja Opštine i svih građana.

Prisutni su uputili zahvalnost na dosadašnjim ulaganjima u sve tri Mjesne zajednice kao i značajan broj predloga iz oblasti putne infrastrukture, elektro mreže, javne rasvjete, uređenja prostora, zaštite životne sredine i osnovne komunalne infrastrukture.

Na kraju sastanka Kovačević je najavila da će ubrzo biti organizovane i konsultacije sa građanima ostalih mjesnih zajednica, o čemu će pravovremeno biti objavljen javni poziv.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније