Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M.

14. 10. 2021. 22:50 >> 22:53
7

MZ MARKOVIĆU

"Vaš rezultat nula vakcina i na stotine hiljada ugroženih"

Vaš rezultat u borbi protiv korona virusa je nula vakcina, nula vakcinisanih i na stotine i stotine hiljada ugroženih, prošpijanih i uhapšenih i desetine hiljada građana koji nijesu smjeli da privire Kliničkom centru Crne Gore šest mjeseci tokom 2020. godine, poručili su iz Ministarstva zadravlja nekadašnjem premijeru i poslaniku Demokratske partije socijalista (DPS), Dušku Markoviću.

Iz Ministarstva zdravlja su reagovali nakon što je Marković večeras na TV Vijesti rekao da je ponosan na sve što je njegova Vlada uradili kada je u pitanju suočavanje sa pandemijom koronavirusa u 2020. godini. 

"Sram Vas i stid bilo, kao što, očigledno, nije. To je jedino što Ministarstvo zdravlja Crne Gore može da poruči, s debelim razlogom, Dušku Markoviću koji je danas, što god hoće, ali je za javnost i za sve građane samo “bivši”, navode u saopštenju.

Iz Ministarstva navode dva argumenta za to.

"Srozali ste i ljudsku i medicinsku etiku kad ste prošle godine građane Crne Gore, smatrajući ih, Vama svojstveno, svojom marvom, objavili spisak zaraženih korona virusom i pozvali ljude da se između sebe špijuniraju. Sve je bilo protiv Vas: etika (kojom, opravdano sumnjamo, ne raspolažete); medicina (za Hipokratovu zakletvu nijeste čuli ili ste osilili toliko da Vam je smjelo pasti na pamet da kolege ni ne pitate čime se u radu rukovode); Ustav i zakoni (za koje ste sad prvi put, sa 63 godine života čuli)", navode u saopštenju.

Kao drugo, kako ističu, "izvjesno je da je Markovića kao bivšeg premijera zanimalo sve, samo nije zdravlje građana Crne Gore".

"Marković ni riječ nije izustio kad je njegov šef odložio izbore u Tivtu u martu 2020. godine uz obrazloženje da prijeti širenje epidemije kada u Crnoj Gori, po volšebnoj statistici DPS-a, ima samo 14 zaraženih, a nije imao problem da izađe na parlamentarne izbore 30. avgusta 2020. godine kada je urađeno bijednih 375 testova, od čega je bilo 63 pozitivnih građana i čak pet preminulih ljudi", navode iz Ministarstva zdravlja.

I, onda on, kako navode, danas “soli pamet” Crnoj Gori.

"Kad bismo radili kao Vi - nikad ne bismo izašli iz izmaštanog i naštelovanog “korona - free” statusa, niti bi ikad prestalo hapšenje ljudi koji su minut nakon Vašeg policijskog sata zatečeni ispred kuće", zaključuju u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније