Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

S.V.

04. 05. 2024. 10:33 >> 10:32
Čitaj mi:

"Điro d'Italija" kreće danas, Pogačar veliki favorit

Jedna od najvećih biciklističkih trka na svijetu, popularni "Điro d'Italija" počinje danas u 13.30 časova.

Uvodna brdska etapa dužine 140 kilometara vozi se od Veneria Reale do Torina, a trka će trajati tri nedjelje.

Titulu neće braniti Slovenac Primož Roglić, a neće učestovavti ni Jonas Vingegord, pa se Roglićevom zemljaku Tadeju Pogačaru daju velike šanse da stigne do trofeja.

On je uoči trke kazao da ne bježi od uloge favorita, te da je navikao da se bori sa pritiskom...

"Ima mnogo dobrih vozača na Điru. Za tri nedjelje može da bude mnogo iznenađenja. Roman Barde je pokazao dobru formu i Gerent Tomas će kao i uvijek biti dobar na ovom Điru. Svaka trka koju počnem, smatraju me favoritom. Moram da živim sa tim. Svi pokušavaju da se nose sa našim timom, potrebno je da od početka kontrolišemo trku", rekao je Pogačar.

Gerent Tomas je imao poruku za Pogačara...

"Ne bih ni dolazio na Điro da je Pogačar nepobjediv. Ne kažem da ću ga napasti na 80 kilometara prije kraja, samo jer je takaav plan, mora da postoji stvarno dobra šansa za mene. Želimo timski da vozimo agresivnije, a to znači i da osvajamo etape, ali to ne znači da ćemo glupo hrliti ka tome", kazao je Tomas u intervjuu za Gazeta delo Sport.

Jedan od kandidata za pobjedu je i Francuz Roman Barde.

"Dobro mi ide, srećan sam što sam opet na Điru. Nedostajao mi je. Ovo je trka u Grend Tur ciklusu koja mi najviše odgovara i kao tim smo spremni da se borimo za pobjede na etapama. Vidjećemo šta slijedi, kako se trka odvija, za sada, najbolje je da se koncentrišemo na svaku planinsku etapu", jasan je Barde.

Trku će početi 22 tima sa ukupno 176 vozača.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније