Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

D.B.

17. 05. 2024. 08:17 >> 08:45
Čitaj mi:

bolan poraz denvera, izjednačenje u seriji 3:3

"Vukovi"pokazali zube i "pojeli" Denver, Jokić i drugovi dobili šamar

Najjubjedljiviji poraz Denvera u novijoj istoriji na gostovanju Minesoti 115:70. Djelovalo je da će ovo biti rutinski meč za Denver, međutim gosti nisu tako mislili.

Denver je poveo 9:2 ,pa je trener domaćih Kris Finč tražio tajm-aut.

Djelovalo je da će ovo biti novi rutinski meč za aktuelnog šampiona NBA lige, ali izabranici Majka Melouna posle nevjerovatnog početka, potpuno su stali. Skoro pet minuta nisu uspjeli da postignu koš. Oslanjali su se na šut za tri poena, koji ih nije služio. To koristi Minesota koja, posle tajm-auta Krisa Finča, pravi nevjerovatnu seriju od 27:2 za 29:11.

Upravo je Edvards, uz Rida i Andersona nosio "vukove" u napadu, dok je Gober potpuno zatvorio prilaz košu. Tako, poslije 43:24, trener gostiju Majk Meoun traži novi tajm-aut.

"Momci jednostavno vjeruju u ovaj tim. U posljednje tri utakmice smo pali, kao da smo tražili razlog da nekog okrivimo za nešto. Sada je cio stručni štab uradio sjajan posao da odigramo utakmicu na pravi način, da donosimo prave odluke na terenu, da pobijedimo dvije utakmice na način na koji smo to učinili protiv ovih momaka. Svi smo počeli opet da vjerujemo, energija unutar tima se promijenila i mnogo je značajno što smo ovako reagovali", izjavio je Edvards.

Poslije kraćeg perioda nešto bolje igre, i poena Jokića, domaći tim pravi novu seriju od 13:0, i na poluvremenu dolazi do prednosti 59:40.

U nastavku, aktuelni šampiona je posrnuo. Minesota dolazi do najvećih +24, a trener Majk Meloun odmah traži novi tajm-aut.

Ništa se nije promijenilo u igri Denvera. Osim Nikole Jokića koji je jedini bio na visini zadatka, ostatak tima bio je potpuno nevidljiv.

Do kraja, Majk Meloun izvodi cijelu prvu postavu na klupu, a rezervisti ne donose ništa novo. Denver gubi posljednju dionicu sa 29:9 i upisuje jedan od najvećih poraza u svojoj istoriji.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Edvards sa 27 poena, Mekdenijels je dodao 21, Konli 13, a Rid i Tauns po deset.

Sa druge strane, Nikola Jokić je bio najbolji sa 22 poena (9/19 iz igre, 4/4 slobodna bacanja) i devet skokova, ali uz samo dvije asistencije. Dvocifreni su bili još samo Gordon sa 12, odnosno Marej sa deset poena.

Srpski centar je nakon susreta dao izjavu na konferenciji za medije, a njegov komentar je bio šaljiv.

Pitali su novinari Srbina da objasni zašto je stajao sve vrijeme tokom četvrte dionice kraj klupe.

"Želio sam samo da ostanem "vruć" kako bih odradio teretanu posle".

Trostruki MVP je dodao da je i prije starta serije najavljivao uzbudljive utakmice. 

"Ova serija je jako interesantna, to sam rekao i prije početka. Svako može da pobijedi kao gost i to upravo gledamo. Mi se nismo pojavili na ovoj utakmici, u svakom segmentu bili su bolji od nas. Mi smo dali jedva 70 poena, njihova odbrana je bila fantastična. Brojke govore same za sebe".

Denver je šutirao 30 odsto iz igre, ništa nije mogao da pogodi.

"Oni su pokazali da su sjajan defanzivan tim, s razlogom su najbolja odbrana lige. Mi smo imali svoje šanse, ali ih nismo iskoristili. Ima jedna mnogo dobra izreka na srpskom, ali ne znam sada kako bih vam je preveo. Probaću da se sjetim na sljedećem okupljanju sa vama, pa da vam kažem", zaključio je Jokić.

Cijela serija staje u sedmu utakmicu.

"Postoji šansa, biće jako teško. Njihovi navijači su izuzetno ludi, glasni. Ali, kao takmičar, mogu da kažem da je ovo jedan od najboljih osjećaja na svijetu. Nisam dosad nikada igrao sedmu utakmicu kao gost, ali moje dosadašnje iskustvo na strani je bilo izuzetno zabavno. Zato mogu samo da zamislim kako će biti u sedmoj utakmici i jako se radujem istoj, spreman sam". rekao je Edvards.

Sedmi meč, koji se igra u noći zmeđu subote i nedjelje odlučiće ko će u finale Zapada.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније