Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

С.В. [ Beta ]

28. 05. 2023. 19:25   >>  19:25

PRVI PUT U KARIJERI

Roglič pobjednik Điro d'Italije

Slovenački biciklista Primož Roglič prvi put u karijeri pobijedio je na čuvenoj trci Điro d'Italija, koja je danas završena posljednjom, 21. etapom voženom kroz Rim.

Vozač Jumbo Visme je do pobjede stigao ukupnim vremenom 85 sati, 29 minuta i dvije sekunde, što je za 14 sekundi bolje od drugoplasiranog Birtanca Gerajnta Tomasa, i minut i 15 sekundi bolje vrijeme od Portugalca Žoaa Almeide koji je završio na trećem mjestu.

Ovo je najmanji razmak između najboljih na Điru od 1984. godine, kada je Edi Marks za 12 sekundi pobijedio Đanbaptistu Barončelija.

Roglič je vođstvo u generalnom plasmanu preuzeo od Tomasa u jučerašnjoj etapi na hronometar dužine 18,6 kilometara, u kojoj je za 40 sekundi bio bolji od Tomasa. Ovo je bila i jedina etapana pobjeda Rogliča na ovogodišnjem Điru.

Pobjednik današnje etape bio je Britanac Mark Kevendiš, koji je dionicu dugu 135 kilometara prešao za dva sata, 48 minuta i 26 sekundi, ispred Aleksa Kirša iz Luksemburga i Italijana Filipa Fiorelija.

Ovo je četvrti trijumf Rogliča u velikim trkama, nakon što je osvojio tri titule na španskoj Vuelti.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније