Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

С.В. [ Beta ]

26. 05. 2023. 18:26 >> 18:25

ĐIRO D'ITALIJA

Buitrago pobjednik 19. etape, Tomas i dalje lider

Kolumbijski biciklista Santijago Buitrago pobijedio je danas na 19. etapi Điro d'Italije, dok je dva dana prije kraja vodeće mjesto u generalnom plasmanu zadržao Britanac Gerajnt Tomas.

Vozač Bahrein Viktorijusa je "kraljevsku etapu" sa pet kategorizovanih uspona završio za pet sati, 28 minuta i osam sekundi, dok je po četvrti put na ovogodišnjem Điru drugo mjesto pripalo Kanađaninu Dereku Džiju sa 51 sekundom zaostatka.

Treću poziciju zauzeo je Danac Magnus Kort, koji je za pobjednikom zaostao minut i 46 sekundi, a isti zaostatak imao je četvrtoplasirani Slovenac Primož Roglič.

Roglič je na kraju bio brži od Tomasa, čime je smanjio razliku u generalnom plasmanu za tri sekunde.

Vozač Ineosa vodi ukupnim vremenom 81 sat, 55 minuta, 47 sekundi, drugi je Roglič (Jumbo-Visma) sa 26 sekundi zaostatka, dok je treći Žoao Almeida (Emirejts) sa 59 sekundi zaostatka.

Sjutra je na programu pretposljednja etapa i vožnja na hronometar od Tarvizija do Monte Lusarija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније