Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

В.Г.

03. 09. 2023. 19:17 >> 20:19

ODBOJKA

Veliki preokret protiv Danske i prva pobjeda na EP

Muška odbojkaška reprezentacija Crne Gore savladala je Skoplju selekciju Danske nakon preokreta 3:1 (18:25, 31:29, 25:22, 25:23) u utakmici trećeg kola C grupe Evropskog prvenstva. Naši odbojkaši su upisali prvu pobjedu na šampionatu,, nakon poraza od Holandije i domaćina S. Makedonije.

Naša selekcija je dobor ušla u utakmicu, a početkom seta je imala dva poena prednosti (5:3 i 8:6), ali je uslijedila serija 7:0 reprezentacije Danske koja je otišla na 15:9 i do kraja seta u potpunosti kontorilisala dešavanja na terenu. Istakao se Oskar Matsen koji je zadava mnogo problema na servisu.

Mnogo veća borba viđena je u durugom setu. Ponovo je naša selekcija počela dobro, stekla dva poena prednosti (3:1), pa (5:3), koju se, kako je set odmicao i uvećavala (9:6), ali su Danci uspijevali da održe priključak do (18:18). Tada je naša selekcija ponovo napravila mini seriju i povela (21:18), ali nije uspjela mirno da privede set kraju. Potom je uslijedila igra živaca, Danci su u jednom trenutku prvi put poveli u drugom setu i imali set loptu (26:25), ali su se naši odbranili, a kasnije iskoristili sedmu set lopti i izjednačili na 1:1. To je prvi osvojeni set nakon sedam vezanih poraza bez osvojenog seta.

U trećem setu Crna Gora je nastavila da igra sa dosta energije i brzo su došli do osjetnije prednosti (8:5 i 10:7). Danci su se trgli, stigli do izjednačenja (12:12), a onda je uslijedila rezultatska klackalia, gdje su se obje ekipe smjenjivale u vođstvu do (21:21). Zvicer je našoj selkeciji donio dva poena prednosti i dvije set lopte (24:22), a onda i uz dosta sreće donio preokret u setovima (2:1).

Sada već kao po navici, Crna Gora je odlično ušla i u, ispostaviće se odlučujući 4. set. Ponovo smo brzo došli do osjetne prednosti. Koju su uz odličnu igru održavali tokom cijelog toka odlučujućeg dijela igre, a u prilog tome ide i činjenica da Danci nijednom nijesu bili u vođstvu. 

Treba istaći da smo u meč sa Danskom ušli oslabljeni, pošto zbog povrede ekipi nije mogao da pomogne kapiten Vojin Ćaćić, zbog problema sa međurebarnim mišićima.

Izabranike Ivana Joksimovića već sjutra očekuje jako bitan meč protiv Češke od 20 sati, kako bi zadržali šanse da se plasiraju u osminu finala Evropskog prvenstva.

Tok meča:

4. set

Ponovo dobro otvaranje naših momaka na početku seta  i ponovo stižemo do (3:0), preko korektora Jovovića. Greška Danaca iz servisa i održavamo tri poena prednosti (5:2). Ponovo Jovović na visini zadatka (7:4). Ipak, ne odustaju Danci koji uz pomoć trojnog bloka smanjuju na (7:6). Ponovo period izjednačene igre, ali Crna Gora ima prednost (10:8). Opet odlični Jovović i Milić donose četiri poena prednsoti Crnoj Gori (13:9) i Kndusen pokušava da prekine seriju naše selekcije. 

Serija Danaca (3:0) nakon tajm-auta, koju će pokušati da prekine selektor Joksimović (13:12). Nastavlja Danska da drži priključak zahvaljujući Madsenu, a Dal donosi izjednačenje prvo izjednačenje (15:15). Fenomenalni Đorđe Jovović vraća na dva poena nakon bloka (17:15). Ne predaju se Danci koji brzo "tope" prednost (17:17). Dobija Crna Gora poen nakon neuspješnog "čelendža" selektora Knudsena (19:18).

 Veliki pritisak Danaca, ali Bojić i drugovi stižu do dva poena prednosti u završnici seta (21:19) i Knudsen traži tajm-aut. Urodio je plodom odmor za Dance koji poravnavaju rezultat (22:22). Odličan napad protivnika koji sprječava da dođemo do meč lopte (23:23). Ipak, nezaustavljivi Đorđe Jovović donosi meč loptu, a Marko Bojić stavlja tačku na meč sjajnim smeč udarcem.

3. set

Dobar početak Crne Gore i u trećem setu i brzo vođstvo (2:0), pa (3:1). Raznovrsni napadi našeg tima koji uvećava prednost (6:3). Razigrao se Marko Bojić koji pravi mnogo problema Dancima (8:5). Igra "poen za poen" i stižemo do (10:7). Treći neuspješan "čelendž" Joksimovića na ovom meču.

Danci se ne predaju i stižu na poen zaostatka (11:10) preko Jensena nakon as servisa, a onda i brzo izjednačenje (12:12). Nastavlja se izjednačena igra na obje strane (14:14). Prvo vođstvo za Dance u trećem setu (15:14), nakon snažnog smeča Jensena i Joksimović traži tajm-aut. Odlazi protivnik na dva poena prednosi (16:14), ali smo uhvatili priključak i izjednačavamo na (16:16), nakon greške Kjera. Evo i preokreta, dobar blok naših za (17:16), a Bojić dobija žuti karton.

Smejnjuju se ekipe u vođstvu sredinom trećeg seta (18:17) za Dance, ali brz povratak u novo vođstvo preko Bojića (19:18). Prava rezultatska klackalica u ovim trenucima. Ponovo Bojić osvja jedan težak poen za našu selekciju, ali potom griješi iz servisa (20:20). Griješi Jovović iz smeča i propuštamo priliku da odemo na dva poena prednosti (21:21). Madseen šalje loptu u aut i imamo nakon duže vremenena dva poena viška u bitnom trenutku (23:21). Smanjuju Danci i sprječavaju set loptu, ali Zvicer donosi dvije set lopte (24:22). Tajm-aut selektora Danske, Knudsena. Dosta sreće na srvisu za Zvicera i uz pomoć sajle donosi preokret u setovima 2:1.

2. set

Ponovo vođstvo za našu selekciju na samom startu seta, a sa servisa je skinut Matsen koji je pravio mnogo problema u prvom dijelu igre. Odlazimo na dva poena prednosti nakon greške Danaca (3:1). Serija grešaka i jednih i drugih na servisu (5:3). Uhvatili su Danci ritam i izjednačavaju na (5:5). Sjajan blok Milića i vraćamo dva poena prednosti (7:5). Greška Danaca iz smeča i prvi put naš tim ima tri poena prednosti (9:6).

Matsen je i drgi put odmah skinut sa servisa (10:7). Hvataju Danci prikkljukač i stužu do izjednačnje dobrim napadima iz zadnjeg polja (12:12), ali naši odbijaju nalet i odlaze ponovo na dva poena prednosti, ipak, protivnik ne odustaje (14:14). Izjednačena igra sredinom drugog seta i dobri napadi obje selekcije (16:16). Nastavlja se velika borba, a preko Bojića ponovo stižemo do dva poena prednosti i (19:17) i selektor Danske traži tajm-aut.

Drugi put u drugom setu dolazimo do tri poena prednosti preko Zvicera (21:18). Ipak, protivnik brzo smanjuje na samo poena zaostatka (21:20) i Joksimović traži tajm-aut. Greška Zvicera iz smeča i Danci stižu do izjednačenja u finišu prvog seta (22:22). Dobar napad preko Milenkovića i Crna Gora stiže do prve set lopte na prvenstvu (24:23), ali Danci uzvraćaju i ide se na razliku.

Ipak, Jovović donosi novu priliku za osvajanje seta (25:24), ali ponovo se izvlače Danci. Sada protivnik ima priliku za osvajanje drugog seta (26:25), novi tajm-aut Joksimovića. Novo izjednačenje preko Jovovića. Imaćemo i treću set loptu (27:26). Ne koristi Bojić priliku za osvajanje seta, ali ima Crna Gora novu šansu (28:27), ali ponovo Danci dobro napadaju. Tu je i  nova set lopta (29:28). Novo izjednačenje preko Nilsena i lopta odlazi u blokaut (29:29).

Greška Danaca iz servisa i sedma prilika za osvajanje seta koja je iskorišćena 31:29.

1. set

Selektor Joksimović je odlučio da utakmicu počne sa Milićem, Jovovićem, Milenkovićem, Babićem, Zvicerom i Bojićem.

Dobra dijagonala Bojića za početno vođstvo, ali Danci brzo izjdenačavaju (1:1). Naša selekcija ima dva poena prednostsi nakon smeča Bojića (5:3). Uspijeva naša selekcija da održi dva poena razlike (7:5) i (8:6). Ipak Danci dolaze do izjednačenja preko Matsena (8:8), a onda i do preokreta smečom Kjera (9:8).

Danci su preuzeli kontrolu na terenu i sjajnim servisom Matsena doalze do tri poena prednosti (12:9). Tajm-aut traži Joksimović. Nastavlja Matsen da pravi probleme na servisu (15:9) i novi tajm-aut naše selekcije. Jovović prekida seriju protivnika od sedam vezanih poena (15:10). Uspijevaju Danci da održe sigurnu prednost (17:13).

Protivnik ponovo odlazi na šest poena viška nakon blok-auta (19:13). Seletor Jovović pokušava izmejnama da prekine seriju protivnika, ali Danci ne posustaju i povećavaju prednost (21:14). Odličan blok protivnika pravi velike probleme našoj selekciji koja nema rješenja u napadu (23:17). Sedam set lopti za Dance, ali ne koriste prvu. Ipak, ne poršuštaju drugu priliku i vode sa 1:0 u setovima.

Najava meča:

Selektor Ivan Joksimović u ovom meču neće moći da računa na kapitena Vojina Ćaćića zbog povrede.

Crnogorska selekcija u prva dva kola upisala je poraze, bez osvojenog seta.

Bez bodova je i Danska na startu šampionata.

Selektor crnogorskih odbojkaša Ivan Joksimović kazao je da ekipa sinoć u meču sa Sjevernom Makedonijom popustila pod pritiskom, ali da još uvijek nije sve izgubljeno u borbi za osminu finala na Evropskom prvenstvu.

"Nadali smo se mnogo boljem rezultati i igri. Činjenica je da smo podlegli pritisku, izgorjeli smo u ovoj vrućoj atmosferi u Skoplju. Nismo bili na našem nivou,bili smo nervozni, jer smo tražili prolaz u drugu fazu", kazao je Joksimović i dodao:

"Ovom utakmicom se ne završava Evropsko prvenstvo, moramo da se pregrupšišemo i sjutra protiv Danske da jurimo prvu pobjedu. Teško je, ali moramo da budemo svjesni velikog takmičenja i da na pravi način reprezentujemo državu", istakao je Joksimović.

Utakmica u dvorani Boris Trajkovski počeće u 17 sati.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније