Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

D.B.

16. 05. 2024. 09:27 >> 09:58
Čitaj mi:

bundesliga

Kakav obrt: Nastavak saradnje Bajerna i Tuhela, igrači ga žele na klupi

Došlo je do obrta u Bajernu. Naime, poslije nekoliko neuspješnih pregovora sa trenerima oko preuzimanja ekipe, njemački klub sada želi da zadrži Tomasa Tuhela.

Tuhel navodno želi da ostane na Alijanc Areni,ali kako piše Skaj, ništa još uvijek nije postignuto ni kristalno jasno.

Aktuelni trener Bajerna iam ugovor do 30. juna 2025. godine koji bi važio najkraće do 2026.godine.

Za Tuhela su se zauzeli direktori Maks Eberl i Kristof Frojnd, ali i glavni igrači u svlačionici, kao što su Manuel Nojer, Tomas Miler, Hari Kejn, Leroj Sane i Džamal Musijala.

Uprava Bajerna je vodila neuspješne pregovore sa Ralfom Rangnikom i Hansijem Flikom, prethodno su ih u startu odbili Ćabi Alonso i Julijan Nagelsman, a ukoliko Tuhel ipak ne bude ostao, njemački klub će se okrenuti preostalim altrernativama kao što su Roberto de Zerbi i Erik ten Hag.

Lotar Mateus (63), legenda Bayerna i njemačkog fudbala smatra da je ideja o zadržavanju Tuhela simbol haosa u klubu.

"Razmišljanje o tome da zadrže Tuhela pokazuje kakav haos vlada u klubu. Poštujem Tuhela i njegove kvalitete. Ali gazili su ga, pogotovo Uli Henes. Bajern razmišlja da ga zadrži i to pokazuje kakav haos vlada u klubu", rekao je Mateus.

"Iz Tuhelovog ugla kažem da ne treba ostati u Bajernu. Imao bi druge opcije za rad u vrhunskim evropskim klubovima", dodao je Mateus, osvajač Zlatne lopte 1990. godine, koji je za Bajern u osamdesetima i devedesetima odigrao 410 utakmica i sa njim osvojio 15 trofeja.

Tomas Tuhel je preuzeo Bajern u martu prošle godine, naslijedivši Julijana Nagelsmana, i do sada ga vodio na 60 zvaničnih utakmica, ostvarivši 37 pobjeda, 15 poraza i osam remija.

Bajernu je ovo  prva sezona poslije 12 godina - odnosno od 2011/12 - u kojoj nije osvojio nijedan trofej.

U finišu prošle sezone je uspio da stigne do šampionske titule, ali u aktuelnoj nije uspio da dobije bitku sa fantastičnim Bajer Leverkuzenom, što mu je uzeto kao nedopustiv propust.

Bajern je donekle popravio utisak u Ligi šampiona, gdje je prilično nesrećno eliminisan u polufinalu od Real Madrida.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније