Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

S.V.

16. 05. 2024. 20:35 >> 20:36

NAKON INCIDENTA U NIKŠIĆU

Predsjednik Sutjeske: Zahtijevam od ministra unutrašnjih poslova da ispita ko je kriv

Predsjednik Sutjeske Saša Miličić kazao je da je nedopustivo da policija dozvoli da usred utakmice uđe grupa gostujućih navijača i izazove incident.

Drugi meč polufinala plej-ofa crnogorske košarkaške lige prekinut je sredinom druge četvrtine kada su navijači Budućnostu ušli na službeni ulaz dvorane i upali na teren. Potom je došlo do sukoba sa domaćim navijačima, letjele se stolice, ali srećom, nije bilo povrijeđenih.

"Do momenta prekida je utakmica igrana u predivnoj i sportskoj atmosferi. Tog trenutka je na službeni ulaz ušla grupa navijača „Varvari” i izazvala incident sa domaćim navijačima. Počele su da lete stolice i sudijska trojka je prekinula meč. Odgovornost za ovo je na policiji Nikšića i Podgorice, jer je nedopustivo da usred utakmice navijačka grupa poznata odavno po djelima upadne i izazove incident. Nakon toga je sudijska trojka tražila da se sala isprazni, to je izazvalo revolt kod navijača koji ni sa čime nisu ovo izazvali", kaže Miličić.

On je imao poruku za ministra unutrašnjih poslova...

"Zahtijevam od ministra unutrašnjih poslova da ispita ko je kriv za ovo što se dogodilo , da li nikšićka, podgorička policija ili neko treći. Sigurno nije KK Sutjeska i navijači koji su došli da gledaju utakmicu", istakao je Miličić.

Direktor Sutjeske Zoran Marojević je kazao da je u dvorani bilo 20 zaštitara i 30 policajaca.

"Imali smo 20 zaštitara i došlo je 30 policajaca. Nedavno smo vrhunski organizovali meč sa Vojvodinom u ABA2 ligi, a sada je ušla druga navijačka grupa i izazvala incident. Po saznanjima policije, navijačka grupa je probila dva zaštitara i dva policajca i ušla u dvoranu. Onda je došlo do verbalnog i fizičkog kontakta, palo je stotinak stolica. Ružno je ovo što se dešava i bitno je da niko nije povrijeđen", kazao je Marojević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније