Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

D.B.

28. 10. 2024. 08:43 >> 10:43
Čitaj mi:

aba liga

SC Derbi dočekuje FMP u "Morači" (TVCG2 18h)

Košarkaše SC Derbija danas igraju meč sa FMP-om u 6. kolu ABA lige. Utakmica će početi u 18h a prenos je na TVCG2.

Trener ekipe iz Podgorice Petar Mijović istakao je da ih očekuje veoma težak protivnik.

"Očekujemo da poslije Mursije dođu spremni i da naprave reakciju. Mi smo već počeli sa pripremom utakmice, ali prije svega kako da fizički odgovorimo na čvrstinu FMP-a, posebno na čvrstinu u spoljnoj liniji gdje dominiraju Lazarević i Stojanović, dva plajmakera sa velikim iskustvom. Postoji još dosta stvari u oba pravca na kojima moramo da radimo i u kojima moramo biti na visokom nivou" istakao je Mijović.

"Studenti" nakon pet utakmica imaju dvije pobjede i tri poraza, Mijović kaže da je za trijumf potrebna perfektna igra.

"Imaju visoku petorku sa Lazarevićem, Tasićem na četiri i Kuzmićem na poziciji pet. Mislim da nas čeka jedan izuzetno težak posao i moramo biti blizu perfektnog ukoliko želimo da dođemo do pobjede koja je u ovom momentu veoma važna za nas".

Centar SC Derbija, Zoran Nikolić, rekao je da igraju veoma iskusne ekipe.

"Slijedi nam utakmica protiv veoma dobre ekipe FMP-a koja ima dobar tim sa mnogo iskusnih igrača koji će sigurno imati reakciju poslije poraza od Mursije. Što se nas tiče mi moramo da dokažemo da je utakmica protiv Krke iza nas i da odigramo mnogo jače i čvršće u odbrani. Mnogo je bitno da počne pobjedom ciklus od 3 uzastopne utakmice u Morači" kazao je Nikolić.

Gosti imaju tri trijumfa što im je dovoljno za devetu poziciju u trenutnom poretku.

"U Podgoricu dolazimo iz zgusnutog rapsoreda za nas u Evropi i ABA ligi. Studentski Centar igra jako kvalitetno, u dobrom ritmu. Igraju dobru košarku, kvalitetnije kod kuće nego na strani i to je samim tim otežavajuća okolnost za nas. Mi moramo da popravimo utisak iz Mursije zbog nas samih i da pokušamo da dođemo do pobjede u Podgorici", rekao je trener "pantera" Saša Nikitović.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније