Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

L.V.

27. 10. 2024. 20:13 >> 20:15
Čitaj mi:

DERBI ITALIJE

Derbi u kojem su svi uživali: Preokreti, osam golova, nažalost bez Adžića

Fudbaleri Intera i Juventusa odigrali su jednu od najboljih međusobnih utakmica posljednjih godina, a nakon prave lavovske borbe, velikog broja golova, velikog broja šansi na obije strane završeno je sa nevjerovatnih 4:4.

Jedina stvar koja bi za ljubitelje fudbala iz Crne Gore bila potpuna je da je priliku dobio i Vasilije Adžić, ali nažalost Tijago Mota je odlučio da ovaj, na kraju ispostaviće se spektakularni meč na "Meaci" prođe bez njega.

Nakon opreznih prvih deset minuta, utakmica je živnula kada je Inter dobio penal zahvaljujući nespretnom startu Danila.

Markus Tiram je ušao ispred Brazilca dok je pokušavao da izbaci loptu, inicirajući kontakt i iznudio kazneni udarac, koji je Pijotr Zielinski hladnokrvno pogodio po sredini gola.

Uslijedio je sjajan odgovor "stare dame", koja je u pet minuta dva puta pogodila mrežu Zomera.

Dobra lopta koju je poslao Huan Kabal pronašla je Vestona MekKenija, koji je pokazao ogromnu smirenost i asistirao Dušanu Vlahoviću za pogodak.

Ekipa Tijaga Mote je sada imala momentum, i ubrzo su poveli.

Sjajna akcija po krilu Franciska Konseisaoa potpuno je prevarila Henrika Mhitarijana, omogućivši mu prostor da asistira Timotiju Vei koji je smjestio loptu u prazan gol.

Navijači Intera su bili šokirani, ali do poluvremena ni najveći optimisti nisu mogli da pretpostave da će Inzagijevi momci imati svoj momentom i ponovo povesti.

Prvo je lagana akcija Intera završena duplim pasom između Tirama i Mhitarijana, a Jermen je precizno pogodio donji desni ugao.

A onda nova glupost odbrane Juventusa Pjer Kalulu jena indetičan način kao i Danilo napravio prekršaj nad Damfirsom i Zjelinski je pokazao da je dobar kandidat za zamjenika Hakana Čalhanoglua, koji nije igrao zbog povrede.

Već u prvih osam minuta nastavka Inter je poveo 4:2.

Denzel Damfris, koji je ranije promašio praktično prazan gol, ovog puta nije pogriješio i poslao loptu u donji ugao nakon odbijene lopte iz kornera.

Inter je potom imao nekoliko prilika da zaključi utakmicu.

Federiko Dimarko je uputio snažan udarac iz daljine koji je golman odbio na bližoj stativi, prije nego što je njegov centaršut iz kornera glavom promašio Lautaro Martinez.

Ti promašaji su se pokazali kao skupi za domaće navijače, jer je Juventus smanjio zaostatak zahvaljujući rezervisti Kenanu Jildizu.

Damfris je ostavio mladom Turčinu previše prostora, a Jildiz je to kaznio snažnim udarcem u dalji ugao, pored bespomoćnog Jana Zomera.

Švajcarski golman je bio mnogo bliži sljedećem Jildizovom pokušaju, ali opet nije uspio da spriječi udarac koji je prošao kroz njegove ruke i postavio konačnih 4:4.

Na kraju obije ekipe su imale po jednu šansu, ali opšti utisak je da bi bila sportska "nepravda" da je neki od ova dva tima odnio cio plijen. 

Juvetnus ostaje jedina neporažena ekipa Serije A, a remiju se najviše obradovao bivši trener Juventusa i Intera, a danas Napolija, Antonio Konte, koji je sada uvećao prednost na vrhu tabele. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније