Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

S.V.

03. 07. 2024. 18:51 >> 19:58

OLIMPIJSKE KVALIFIKACIJE

Novi Zeland šokirao Hrvatsku

Novi Zeland je priredio iznenađenje na turniru u Atini, koji je kvalifikacioni za Olimpijske igre u Parizu, pošto je savladao Hrvatsku 90:86.

Ekipa Josipa Sesara dan ranije srušila je Sloveniju, ali je današnjim porazom prokockala sve dobro iz tog duela.

Hrvatska bi nakon ovog neuspjeha mogla da zauzme drugo mjesto u grupi. To će se desiti ako Novi Zeland pobijedi i Sloveniju, što znači da će u polufinalu Sesarov tim igrati sa prvoplasiranim iz druge grupe, a to će najvjerovatnije biti domaćin Grčka.

Hrvati su većim dijelom meča kontrolisali dešavanja na parketu, ali su Novozelanđana posljednju četvrtinu dobili rezultatom 16:7 i stigli do velike pobjede.

Novi Zelend je predvodio Vebster sa 21 poenom, Ili je ubacio18, Mauriahhu-Leafa je dao 14, Vodanovič 11, a Vecel 10 poena.

Kod Hrvata se istakao Ivici Zubac sa 29 poena i 16 skokova, Šarić je ubacio 19, a Hezonja 16 koševa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније