Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

N.R.

17. 10. 2024. 10:38 >> 10:38
Čitaj mi:

nakon prijave za silovanje

Afera Stokholm: Real Madrid podržava Mbapea

Fudbalski klub Real Madrid podržao je svog igrača Kilijana Mbapea, nakon što su švedski mediji prenijeli da je francuski reprezentativac prijavljen za silovanje.

Real se nije zvanično oglasio o tom slučaju, ali nije ni pretjerano zabrinut zbog posljedica tih optužbi, a izvor iz kluba rekao je Frans presu da se radi o "najvećem lažnjaku u istoriji sporta".

Javnost je u utorak na kratko bila zbunjena, pošto je "kraljevski" klub izbrisao Mbapea sa fotografija objavljenih u promotivnoj kampanji za proizvođača sportske opreme Adidas.

Upitan za objašnjenje, Real je pozvao novinare koji prate klub i obavijestio ih da nema potrebe za zabrinutost, uz obrazloženje da Mbape nije mogao da se pojavi na tim fotografijama zbog klauzule u ugovoru koja ga vezuje za njegovog sponzora kompaniju Najki.

Mnogi su primijetili da je nekolicina sportista na fotografijama koje je Real objavio takođe pod ugovorom sa kompanijom Najki, među kojima su fudbaler Eduardo Kamavinga i košarkaš Serhio Ljulj.

Selektor Francuske Didije Dešan nije ovog mjeseca pozvao Mbapea za utakmice protiv Izraela i u Ligi nacija kako bi se fudbaler Real Madrida oporavio od povrede lijevog butnog mišića.

Mbape se našao u centru kontroverze nakon što je snimljen u noćnom klubu u Stokholmu za vrijeme utakmice Izraela i Francuske u Budimpešti. U ponedjeljak su švedski mediji prenijeli da je Mbape prijavljen za silovanje.

On se u utorak popodne sastao sa nekolicinom saigrača na zajedničkom treningu Reala.

Mbape je na društvenim mrežama rekao da su navodi iz Švedske "lažna vijest", povezujući priče sa saslušanjem u njegovom sporu protiv bivšeg kluba Pari Sen Žermena, koje je održano u utorak u Parizu.

"Postalo je toliko predvidivo, dan prije saslušanja kao slučajno", naveo je 25-godišnji Mbape.

Njegovi advokati saopštili su da će podnijeti tužbu za klevetu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније