Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

S.V.

17. 10. 2024. 16:01 >> 16:00

Šef engleskih sudija: VAR ove sezone pravi 80 odsto manje grešaka

Šef engleskih profesionalih fudbalskih sudija Hauard Veb saopštio je danas da je ove sezone za 80 odsto smanjen broj grešaka VAR sudija.

Prema podacima nezavisnog Panela ključnih incidenata (KMI), tokom minule sezone VAR je 31 put pogrešno upotrijebljen.

Klubovi Premijer lige su u junu glasali za ostanak VAR-a u takmičenju.

"Mislim da nismo dobro ispunili očekivanja u pogledu VAR. Znali smo da će biti dobro u onim jasnim situacijama, onima u kojima pomislite da je na prvi pogled očigledno pogrešna odluka. Dobri smo u tome da ih uočimo u većini situacija. Imamo nezavisan panel u kome su bivši igrači i oni svaku odluku ocjenjuju svake nedjelje. Procijenjeno je da su bile samo dvije greške VAR ove sezone, u poređenju sa 10 u isto vrijeme prošle godine", naveo je on.

Premijer liga je prije pet godina uvela VAR tehnologiju.

"Bolji smo u postizanju cilja, ali i to se može promijeniti, nećemo se zadovoljavati, ali je bolje. Za mene je najveća stvar to što je sve postalo brže. Prosječan prekid igre prošle sezone zbog VAR bio je 70 sekundi po utakmici, a ove sezone je 25 sekundi. To je mnogo bolje", rekao je on.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније