Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

N.R.

17. 10. 2024. 09:06 >> 09:14
1

saopštenje

ASCG: Rezultati trke “Podgorica Milennium Run” se ne priznaju

Rezultati sa trke “Podgorica Milennium Run”koju organizuje triatlon klub” Multisport Akademija Majer” a koja je planirana za 10. novembar se ne priznaju i trka ima status rekreativne manifestacije, saopšteno je iz Atletskog saveza Crne Gore.

Saopštenje prenosimo integralno.

"1.Zbog velikog intersovanja i prispjelih zahtjeva zainteresovanih takmičara iz inostarnstava, zemalja regiona i Crne Gore, da li se rezultati sa manifestacije “Podgorica Millennium Run”koju organizuje triatlon klub “Multisport Akademija Majer” u terminu 10.novembra priznaju od strane ASCG, da ne bi dolazilo do konfuzije, nejasnoća i pogrešne konotacija i razmišljanja,Upravni Odbor ASCG na prijedlog Takmičarske Komisije ASCG , ovim putem čini na znanje crnogorskoj i široj javnosti da ta manifestacija se ne održava pod okriljem i uz podršku ASCG, nema legitimitet da bi se njeni rezultati priznali kao legitimni,jer se ista ne nalazi u Kalendaru ASCG i ne održava se po Pravilima ASCG,ni po Zakonu o sportu član 92 se ne organizuje i ima status rekreativne manifestacije.

2.Da bi rezultati trke bili zvanični mora se dobiti saglasnost ASCG za održavanje, da se ista nalazi u Kalendaru takmičenja ASCG ,da od strane ASCG budu određena službena lica i sudije u skaldu sa Pravilima Svjetske i Evropske Atletske Federacije i ASCG.Budući da ASCG nema nikakvih dodirnih tačaka sa ovom manifestacijom koja je rekreativnog karaktera želimo upoznati javnost sa našim stavom".

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније