Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

Marko Terzić/Libertas press

25. 10. 2024. 13:45 >> 15:13
Čitaj mi:

SUĐENJE STOJANOVIĆU

Svjedok: Baković me je zvao i rekao da slučaj preuzima drugi sektor

U podgoričkom Višem sudu nastavljeno je suđenje nekadašnjem direktoru Uprave policije Slavku Stojanoviću.

Na današnjem pretresu saslušana su tri svjedoka među kojima i nekadašnji rukovodilac Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminala.

Prema pisanju portala Libertas press, svjedok na saslušanju, policajac Dalibor Živković ispričao je da su tog dana dobili anonimnu prijavu o sumnjivom pretovaru iza jednog restorana u Zeti, nakon čega su se uputili na lice mjesta. Tamo su, kazao je on, zatekli i vozača kamiona Igora Baćovića, koji je uhapšen kada i Stojanović, 18. novembra prošle godine.

Potom su se, kako piše Libertas, prevezli do Zetatransa, gdje je, rekao je svjedok Živković, kolega preuzeo kamion i vozača.

"Bio je vikend, oko 10 časova ujutru. Zvao me je službenik Goran Mitrović i rekao mi da je dobio poziv iz Centra bezbjednosti Podgorica i da mu je rečeno da je saobraćajna policija ka aerodromu, u Zeti, zaustavila kamion sa cigaretama", kazao je danas svjedok Jaramaz, koji je u tom periodu rukovodio Odsjekom za suzbijanje privrednog kriminaliteta.

Potom ga je, rekao je on, pozvao nadređeni Enis Baković i pitao ga da li je informisan da je zaustavljen kamion sa cigaretama.

"Nakon 10 minuta, Baković me je opet zvao i rekao da je on dobio više detalja, da je u pitanju organizovana kriminalna grupa i da će slučaj preuzeti Odsjek za suzbijanje organizovanog kriminala. Tu se postupanje mog odsjeka završilo", ispričao je danas Jaramaz.

Dalje, naveo je on, nije bio informisan o dešavanjima za taj slučaj jer to više nije bila njegova nadležnost.

Sudija Igor Đuričković naredio je prinudno dovođenje svjedoka Milorada Krivokapića koji, iako mu je poziv uručen, nije došao na današnje ročište.

Podsjećamo, Stojanović je ranije priznao krivicu za zloupotrebu službenog položaja.

Suđenje će biti nastavljeno 5. novembra.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније