Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

B.Bu. [ n1 ]

25. 10. 2024. 11:49 >> 11:49
Čitaj mi:

BIO JE NOMINOVAN ZA OSKARA

Denzel Vašington otkrio koju ulogu više nikada ne bi ponovio

Kao jedan od najtraženijih glumaca u Holivudu, Denzel Vašington povremeno dobija ponude za nastavke svojih filmova, ali postoji jedna uloga koju definitivno ne želi da ponovi.

 


Iako je predvodio uspješnu akcionu franšizu Pravednik, u kojoj povremeno izvodi vratolomije bez pomoći kaskadera, Vašington je svojevremeno otkrio da je jedna od najzahtjevnijih uloga u njegovoj karijeri bila uloga bivšeg boksera Rubina Kartera u biografskom filmu Uragan, prenosi Index.

Rubin Karter je bio bokser srednje kategorije koji je 1967. nepravedno osuđen na doživotni zatvor zbog ubistva koje nije počinio. Iako je sve vrijeme tvrdio da je nevin i da su ga optužili rasistički policajci, Karter je u zatvoru proveo čak 20 godina. Mnoge zvijezde, od Muhameda Alija do Boba Dilana, zalagale su se za njegovo oslobađanje.

Nakon puštanja na slobodu, Karter se preselio u Kanadu i proveo ostatak života kao aktivista u organizacijama koje se zalažu za pogrešno osuđene zatvorenike i za ukidanje smrtne kazne.

Tokom intervjua, Vašington je otkrio da je uloga boksera bila toliko zahtjevna da je odlučio da nikada više neće igrati takve uloge.

„Sjećam se da sam bio sa Majklom Spinksom, bivšim šampionom u poluteškoj kategoriji“, prisjeća se jednog napornog treninga. „Spremao sam se za Uragan i zajedno smo vježbali. Ne ja i Spinks, već ja i još jedan momak. U jednom trenutku sam usporio i zaboljela me je glava, pa sam rekao Majklu: ‘Počinje da me boli glava ‘, a on mi je odgovorio: ‘Navići ćes se’ I onda sam prestao da se navikavam na takve stvari.

Glumac je otkrio da je morao da trenira kao bokser, da jede kao bokser i da izgleda kao bokser da bi izgledao ubjedljivo u ringu. Iako mu je uloga Rubina Kartera donijela nominaciju za Oskara, odlučio je da više nikada ne želi da igra boksera.

Kako navodi Far Out, glumac se prije filma rekreativno bavio boksom, ali je nakon završetka snimanja odustao od ovog hobija.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније