Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

A.J. [ Index.hr ]

27. 10. 2024. 22:38 >> 22:38
Čitaj mi:

promjene u ponašanju

Kako pas pokazuje nezadovoljstvo: Signali koje ne bi trebalo zanemariti

Psi su zaista nevjerovatna bića bogatog emocionalnog spektra, a njihovo nezadovoljstvo se često manifestuje na različite načine.

Kada se pas osjeća frustrirano, možete primijetiti promjene u njegovom ponašanju. Na primjer, mogu pokazati znake nervoze kao što su režanje ili grebanje, a neki psi mogu okrenuti glavu ili se povući iz situacije koja ih uznemirava.

Takođe, mnogi psi koriste govor tijela da izraze nezadovoljstvo. Ukočen ili stisnut rep, spuštene uši i izbjegavanje kontakta očima često su znaci da pas nije zadovoljan nečim.

U takvim situacijama važno je obratiti pažnju na njihov ton lajanja. Glasno, prodorno lajanje može značiti da su uznemireni ili da žele da skrenu pažnju na nešto što ih muči.

Jedan od načina na koji psi pokazuju nezadovoljstvo je kroz „žute minute”. Na primjer, neki psi će se opustiti, valjati se po podu, cviliti, lajati, trčati u krug, blokirati vam put ili pokazati zube.

Ovakva ponašanja su ponekad smiješna, ali su takođe način da pas pokaže svoje emocije i traži vašu pažnju, prenosi Index.hr.

Razumijevanje ovih signala može pomoći vlasnicima pasa da bolje prepoznaju kako se njihovi ljubimci osjećaju, pružajući tako srećnije i zdravije okruženje za svoje četvoronožne prijatelje. Na kraju krajeva, psi nam pružaju bezuslovnu ljubav i naša je dužnost da odgovorimo sa istom pažnjom i razumijevanjem.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније