Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

A.J.

17. 06. 2024. 21:35 >> 21:35

POGLEDAJTE SPISAK

Evropski gradovi koji su prijateljski nastrojeni prema kućnim ljubimcima

Današnji svijet je itekako prilagođen onima koji putuju sa svojim ljubimcima.

Ljeto je vrijeme kada se većina ljudi odlučuje na sve duža putovanja. Kako se vrijeme odmora bliži, sve više provjeravamo zanimljive destinacije koje bismo željeli da posjetimo. Ali odgovorni vlasnici kućnih ljubimaca obično ne žele da putuju bez svojih krznenih prijatelja.

U potpunosti ih razumijemo i podržavamo, zbog čega smo istražili koji se gradovi širom svijeta smatraju destinacijama za putovanja „prijateljskim za pse“. Imamo sreće jer je današnji svijet itekako prilagođen onima koji putuju sa svojim ljubimcima, pa ćete na ovoj listi sigurno pronaći gradove koji se sami trude da privuku četvoronožne goste.

Pariz

Nisu samo francuski buldozi dobrodošli u Parizu. Grad poznat kao grad ljubavi, je mjesto koje istu ljubav pruža i kućnim ljubimcima. Ovo je grad u kome ćete na svakih nekoliko metara vidjeti osobu kako šeta psa na povocu. Većina njihovih restorana i kafića omogućava vašim krznenim prijateljima da ostanu sa vama u prostoru.

Takođe, mnogi parkovi pozdravljaju šetnju pasa bez povodca, a njihov metro je veoma pogodan za pse. Mali psi, koje možete da držite u naručju ili u torbi, voze se besplatno, dok veći psi moraju biti na povocu i platiti kartu. Mjesta na koja ne možete ići sa psima su muzeji, velike atrakcije i pijace hrane.

Rim

Glavni grad Italije mogao bi se nazvati i prijestonicom pseće zabave. Naime, psi su ovdje uvijek na odmoru – bacaju se u fontane, lutaju po arheološkim nalazištima, njuškaju svaki dio grada i putuju vozom. Osim toga, nemojte se čuditi što su italijanske plaže pune pasa, ovde je sasvim normalno.

Ono što moramo da napomenemo je da na većini mjesta morate da šetate psa na povocu, ali na drevnom stadionu za trke na dva točka, Circus Maksimus, možete ga pustiti da slobodno trči.

Psi su takođe dozvoljeni u većini prodavnica i restorana, što Rim čini savršenim gradom za redovne izlete sa vašim psom. Rim je destinacija koja nam je relativno blizu, pa ako razmišljate o putovanju sa svojim psom prvi put ove godine, ovo je možda najbolji izbor.

Barselona

Španija je poznata kao zemlja toplih i pristupačnih ljudi. Ako sa sobom povedete svog ljubimca, to će biti još izraženije. Stanovnici Barselone vole pse, pa se nemojte iznenaditi ako vas lokalac zaustavi i počne da mazi vašeg psa.

Kao što se i očekivalo, restorani i kafići u Barseloni takođe dozvoljavaju pse, a mnogi od njih će se pobrinuti da vaš pas ima svježu vodu i mjesto za ležanje dok jedete. Zanimljiva je i plaža za pse Levant, gdje se nalaze fontane za piće, mjesta za nuždu i tuš za pse.

Amsterdam

Kada neko pomene Amsterdam, prvo što mu padne na pamet je da je to jedan od najliberalnijih gradova na svijetu.

Psi su ovde omiljena vrsta – na većini mjesta psi trče bez povodca, možete pronaći bezbroj dobro opremljenih hotela za pse, a psi se besplatno voze javnim prevozom. Jedini izuzetak su vozovi, gdje se naplaćuje mala naknada.

Beč

Austrijski dragulj je još jedna destinacija koja je sasvim blizu Hrvatske. Opet, većina restorana, kafića i parkova dočekuje četvoronožne goste. Razlika između Beča i ostalih gradova na listi je u tome što su Austrijanci nešto strožiji u pogledu pravila za ulazak pasa u zemlju.

Ukoliko namjeravate da svog ljubimca prevedete preko granice u ovu zemlju, moraće da bude mikročipiran, da ima potvrdu o vakcinaciji, negativan test na bjesnilo i važeće zdravstveno uvjerenje, prenosi Index.hr.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније