Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

N.R. - S.V. - L.V.

27. 10. 2024. 21:56 >> 23:09
1
Čitaj mi:

1.cfl

Mornar šokirao Budućnost, Bokelj se priključio borbi za titulu

Do prije dva kola, fudbaleri Budućnosti su izgledali kao suvereni lideri Crnogorske fudbalske lige (CFL), bez poraza, samo tri primljena gola, sve je izgledalo perfektno za momke Ivana Brnovića. Međutim u posljednja dva kola "plavo-bijeli" su doživjeli dva poraza i tako dozvolili Petrovcu da priđe na samo dva boda.

Podgorički tim je večeras izgubio od Mornara 0:1, a gol odluke je vjerovatno i najljepši pogodak 14. kola u režiji Miloša Vušurovića.

Prvo je Zorić ukrao loptu Bulatoviću na sredini terena, ali je izgubio for u kontri, lopta je došla do Vušurovića koji je sa 20 metara savladao Mijatovića.Probao je Brnović da krene na sve ili ništa, i umalo da rezervista Lazar Savović postigne još ljepši gol od Vušurovića, ali je odlično odbranio upravo bivši golman "plavo-bijelih" Đorđije Pavličić.

Lošu utakmicu Budućnosti nije iskoristio Petrovac koji je odigrao bez golova protiv Arsenala iz Tivta. 

Adnan Bašić je imao najbolju priliku za domaće, ali je njegov udarac sa bijele tačke maestralno odbranio Zogović. 

Golovi nisu viđeni ni u duelu Dečića i Otranta, dvije ekipe koje su istog dana toko reprezentativne pauze smijenile trenere. 

Aktuelni šampion je tako pet utakmica bez pobjede, pa vidno zaostje za vodećima na tabeli.

A tamo se nakon 14. kola nalazi Bokelj koji je odigrao još jednu sjajnu utakmicu i slavio rutinski u Nikšiću protiv Sutjeske - 2:0. 

Meč je obilježio Igor Poček sa dvije prelijepe asistencije. Prvo je u malom prostoru, među četiri igrača Sutjeske pronašao svog saigrača Vasilija Čavora koji je pogodio dalji ugao Giljenovog gola, a onda je sa desne strane "na trepavicu" pronašao rezervistu Dejana Pepića. 

Bokelj je redom slavio protiv Dećića, Budućnosti i Sutjeske, i sada je na šest bodova od Budućnosti, s tim što ima utakmicu više. 

U premijernom meču kola Jedinstvo i Jezero su odigrali neriješeno 1:1, a tragičar je bio najboli strijelac u istorji CFL-a, Žarko Korać, koji u sudijskoj nadoknadi nije pogodio penal. 

REZULTATI

Jedinstvo - Jezero 1:1 (Mušović 85 - Perović 5)

Sutjeska - Bokelj 0:2 (Čavor 52, Pepić 65)

Petrovac - Arsenal 0:0

Dečić - Otrant-Olimpik 0:0

Budućnost - Mornar 0:1 (Vušurović 65.)LIVE BLOG

22:04

KrajKraj meča pod Goricom. 

Mornar nosi cijeli plijen sa gostovanja, dok je Budućnost u rezultatskoj krizi posljednja dva kola sa dva vezana poraza.

Опширније

21:55

ŠansaKakva prilika za mladog Lazara Savovića. 

Mogao je da se proslavi tinejdžer koji je dobio priliku pred sam kraj utakmice, i da postigne još efektniji gol od Vušurovića, ali sjajna odbrana Pavličića. 

Опширније

21:25

GolVodi Mornar pod Goricom. 

Imamo možda i kandidata za gol kola. Bulatović je izgbio loptu na sredini terena, Darko Zorić je povukao kontru, pretrčao je 30-ak metara, ali je izgubio korak i uspjeli su da ga stignu defanzivci Budućnosti. Lopta se odbila do Milana Vušurovića koji je reagovao u sekundi i pogodio sa 20-ak metara gol Mijatovića. Prelijep gol Barana. 

Опширније

20:48

KrajNi u posljednjem meču 14. kola nakon prvih 45 minuta nisu viđeni golovi. 

Budućnost ima blagu inicijativu, ali Mornar dobro kontroliše situaciju za sada.

Опширније

19:59

KrajNakon utakmice u Petrovcu, i u Tuzima meč bez golova između Dečića i Otranta.

Опширније

19:00

KrajNeka pogodaka u duelu Dečića i Otranta nakon 45 minuta.

Опширније

18:59

KrajNema pobjednika u primorskom derbiju. Petrovac je nastavio niz utakmica na kojima nije primio gol (peta zaredom), ali nisu uspjeli da dođu do pobjede iako su imali najbolju priliku u 46. minutu kada je Adnan Bašić promašio penal. 

Опширније

18:15

ŠansaPenal za Petrovac.

Krenuo je u prodor Šimun, nakon što su domaći osvojili na sredini terene, pao je prvi put nakon duela sa Imamovićem, ali je nastavio dalje i došlo je do kontakta sa Muratovićem.

Sudija Miloš Laličić je procijenio da je to dovoljno za najstrožiju kaznu, a odgovornost je preuzeo Adnan Bašić.

Međutim golman gostiju Bojan Zogović pravi sjajnu paradu i brani penal.

Опширније

17:51

Bokelj je nakon Dečića i Budućnosti, srušio i Sutjesku, kraj Bistrice je bilo 2:0.

Опширније

17:47

Završeno je prvo poluvrijeme u Petrovcu, nema golova.

Опширније

17:24

GolBokelj hita ka pobjedi - u 65. minutu pogodio je Pepić , nakon nove majstorske asistencije Počeka.

Опширније

17:11

GolVodi Bokelj, majstorski pas Počeka, koji je izmešu četiri igrača pronašao Čavora, a on iskosa sa lijeve strane pogodio suprotan ugao.

Опширније

17:00

Počeo je meč između Petrovca i Arsenala.

Опширније

16:47

Kraj prvog dijela u Nikšiću.

Опширније

16:41

ŠansaDobra šansa u 37. minutu za Sutjesku, Petar Vukčević je odlično prošao po desnoj strani i šutirao, Kordić brani nogom.

Опширније

16:21

Bez golova u Nikšiću, prošlo je 20 minuta igre.

Опширније

16:00

Počeo je meč između Sutjeske i Bokelja.

Опширније

15:56

ŠansaJedinstvo je u 95. minutu stiglo do penala, pošto je Julević oborio Cvijovića u svom kaznenom prostoru. Asanović je, međutim, pročitao udarac sa bijele tačke Koraća. Sudija je potom odsvirao kraj.

Опширније

15:41

GolJedinstvo je u 85. minutu stiglo do izjednačenja. Bogdanović je odlično centirao sa desne strane, a rezervista Mušović glavom sa prve stative zatresao mrežu.

Опширније

15:09

ŠansaImalo je Jezero u 53. minutu kontru dva na jedan, ali je udarac Perovića u posljednjem trenutku izblokirao Čepić.

Опширније

15:01

Počelo je drugo poluvrijeme.

Опширније

14:46

Kraj prvog poluvremena.

Опширније

14:40

ŠansaDobra šansa za Jedinstvo u 38. minutu. Čepić je nakon nekoliko sjajnih driblinga uposlio Bošnjaka, koji je ubacio sa desne strane, ali malo jako za Koraća...

Опширније

14:22

Jedinstvo napada, pokušava na sve načine da stigne do izjednačenje, ali Jedinstvo odolijeva, sredina prvog dijela.

Опширније

14:05

GolJezero je povelo u šestom minutu. Centrirao je Krnić sa desne strane, lopta je na sedam-osam metara od gola stigla do Perovića, koji je poslao u mrežu.

Опширније

14:00

Počeo je meč u Bijelom Polju.

Опширније

13:59

Jedinstvo će pokušati da prekine seriju od dva poraza, dok Jezero želi da se trijumfom, uz eventualni poraz Otranta, pomjeri sa dna tabele. 

Опширније

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније