Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

Dijana Drašković, TVCG

16. 09. 2024. 14:09 >> 18:58
3
Čitaj mi:

SDT ODBILO SPORAZUM O PRIZNANJU KRIVICE

Stojanović: Kajem se, bio sam pod profesionalnim pritiskom

Nekadašnji direktor Uprave policije Slavko Stojanović priznao je krivicu nakon što je SDT odbio prijedlog njegovog advokata o sprazumnom priznanju krivice.

Stojanović je na glavnom pretresu predpodgoričkim Višim sudom kazao da se kaje što je naredio da se propusti kamion njegovog prijatelja sa cigaretama bez potrebne dokumentacije, te da je tu, kako je, kazao, ishitrenu odluku donio usljed velikog pritiska zbog loše bezbjednosne situacije u državi.

Stojanović nije priznao krivicu za optužbe za nedozvoljeno držanje oružja.

Suđenje se nastavlja 25. oktobra u podne, a Stojanovića SDT tereti za zloupotrebu službenog položaja jer je, kako sumnjaju, oštetio državnu kasu za 112.504 eura.

Stojanovića terete da je tražio da se propusti tovar cigareta.

"Iz dokaza prikupljenih u izviđaju i istrazi proizilazi osnovana sumnja da je okrivljeni, 31. marta 2018. godine, u Podgorici, kao službeno lice i javni funkcioner, protivpravnim iskorišćavanjem svog službenog položaja i ovlašćenja, pribavio drugom imovinsku korist i drugom nanio štetu, a vrijednost pribavljene imovinske koristi prelazi iznos od trideset hiljada eura, jer je, u svojstvu direktora Uprave policije Crne Gore, koji rukovodi njenim radom, a nakon što je saznao da je u Podgorici zaustavljen kamion njegovog prijatelja sa cigaretama bez potrebne dokumentacije i u namjeri da spriječi da policija, u skladu sa Zakonikom o krivičnom postupku i Pravilnikom o načinu obavljanja određenih policijskih poslova i primjeni ovlašćenja u obavljanju tih poslova, prikuplja obavještenja od vozača kamiona, privremeno od njega oduzme kamion i cigarete, kako bi se obezbijedili predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz i podnese krivičnu prijavu državnom tužiocu, izdao naređenje da policija vozača pusti da kamionom sa cigaretama nastavi kretanje", precizirao je ranije u saopštenju državni tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније