Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Eurosong

O.Zogović

09. 05. 2022. 06:58 >> 18:15
2

VLADANA ZA PORTAL

"Moj glavni adut je emocija koju ću iznijeti kroz glas"

Crnogorska predstavnica na ovogodišnjem Eurosongu Vladana Vučinić odrađuje posljednje pripreme pred nastup na velikoj sceni u Torinu, koji je očekuje za tri dana.

Ovogodišnji Eurosong održava se 66. put, pod sloganom "Zvuk ljepote" (The Sound of Beauty), a Torino je dobio organizaciju u javnom nadmetanju sa 17 italijanskih gradova.

Vladana za Portal RTCG kaže da će spremno dočekati takmičenje u prijestonici italijanske pokrajine Pijemont, iako organizatori nijesu omogućili sve što je naš tim tražio za scenski nastup. Reakcije evrovizijske publike su odlične, a posebno je upadljiv svjetleći disk koji je dio kostima, a koji zajedno sa Vladanom "diše" na sceni. 

Kakve su reakcije u Torinu na pjesmu "Breathe" nakon probi? Jesi li zadovoljna njima?

Zadovoljna sam probama prevashodno u dijelu kako zvučim i kako zvuči pjesma, i reakcije su odlične. Što se vizuala tiče, poslali smo i obrazložili detaljno jednu divnu ideju koja bi pratila priču pjesme, od koje kada smo stigli u Torino nijesmo dobili ni pet odsto, već samo konture i onda smo na licu mjesta bili primorani da je spašavamo. Tako da iskreno na kraju ne znam kako će naš nastup djelovati na publiku, jer to nije ono što je kreativni tim koji čine Gojko Berkuljan i Vesna Popadić prvobitno zamislio, ali ja sam ponosna na njih.

Da li osjećaš pritisak pred takmičenje?

Ne osjećam još uvijek nikakav pritisak, atmosfera je lijepa, ljudi koji rade u produkciji su svima na usluzi tako da se osjećam kao da mi je ovo svakodnevica.

Šta misliš da je tvoj glavni adut na takmičenju u Torinu, ali i u potencijalnom osvajanju evrovizijske publike?

Emocija koju ću iznijeti kroz glas.

Kakva su tvoja očekivanja od takmičenja i koliko ti je važan plasman?

Nastupam bez očekivanja, a voljela bih da se i crnogorska publika tako postavi, kako na kraju ne bi bili razočarani. Meni je zaista dovoljno to što smo primijećeni i što su komentari, da smo neka veća zemlja poput Švedske ili Italije, bili bismo u samom vrhu.

Kakav nastup možemo da očekujemo?

Željela sam nešto čega još nije bilo na evrovizijskoj sceni, a definitivno nije bilo kostima koji reaguju na zvuk. Moj kostim reaguje svjetlom od pluća i širi se ka spolja u ritmu muzike, odnosno disanja. Fenomenalno mi je što je u saradnji sa dizajnerkom Klarom Daguin to isprogramirao inženjer, koji radi za Google ATAP inovacije.

Kako ti se dopadaju pjesme ostalih kandidata? Imaš li favorite među njima?

Sada kada mogu da ih vidim i čujem na sceni, moram da priznam da mi je najbolja Velika Britanija i iskreno želim da pobijede konačno. Sam Ryder s kojim sam dosta pričala i kome se inače dopala moja pjesma je divna duša i naravno sjajan vokal.

Kakva je atmosfera u crnogorskoj delegaciji?

Atmosfera je prijatna i radna, povremeno su svi angažovani oko mojih zahtjevnih kostima pored svojih obaveza, a neki jedva čekaju da ih probaju poslije mene, ponekad sve liči na jedan haotični, zabavan modni fiting u hotelu. S druge strane, u petak uoči druge probe, imala sa manji incident jer sam se okliznula ispred ulaza u halu. Padala je kiša i bilo je klizavo. Povrijedila sam kuk i koljeno, ali je riječ o sitnim povredama. To je unijelo malo stresa i brige u tim, ali u međuvremenu je sve u redu.

Eurosong počinje 10. maja, a festival će otvoriti predstavnica Albanije.

Vladana će nastupiti pod rednim brojem 15. druge polufinalne večeri koju će otvoriti predstavnik Finske. Nakon njega, nastupiće takmičari iz Izraela, Azerbejdžana, Gruzije, Malte, San Marina, Australije, Kipra, Irske, Estonije, Rumunije i poljske. Prije Vladane na velikoj bini nastupiće i predstavnica Srbije Konstrakta pod rednim brojem tri, kao i takmičarka iz Sjeverne Makedonije Andrea pod rednim brojem 11.

Samo deset od 18 polufinalista naći će se u finalu koje je na programu 14. maja.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније