Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Eurosong

B.B. [ N1 ]

17. 05. 2024. 17:40 >> 17:40
Čitaj mi:

Sumnja u onlajn glasanje

TV Slovenija od EBU-a traži odgovore u vezi sa Pjesmom Evrovizije

Zbog različitih dešavanja i posljedica koje su uslijedile na ovogodišnjem izboru za Pjesmu Evrovizije, TV Slovenija je rukovodstvu EBU-a uputila dio hitnih pitanja na koja zahtijevaju odgovore i diskusiju. RTV Slovenije je i prije izbora EBU pozivala na stručnu raspravu, saopštila je ta televizija.

Nakon ovogodišnje nedjelje Evrovizije, RTV Slovenija, koja tradicionalno vodi brigu o projektu ESC (Pjesma Evrovizije), sastavila je neka od najhitnijih pitanja koja su rezultat svih ovogodišnjih dešavanja i događanja vezanih za ESC.

Televizija Slovenija zato od EBU-a traži podatke o glasanju slovenačke publike, i to ne samo o broju glasova, već o tačnim podacima o tome kako je slovenačka publika glasala. Ukupan rezultat izaziva izvjesne sumnje, posebno veliki broj „novih“ onlajn glasača, kojih ranije nije bilo.

Televizija Slovenija, između ostalog, traži preciznija objašnjenja od EBU-a u vezi sa isključenjem Holandije, takođe odgovore na pitanja u vezi sa izvještajima pojedinih medija da su korišćena tehnička sredstva za zamjenu stvarnog zvuka i slike onoga što se dešavalo u sali, zatim o zabrani isticanja zastave EU kao i o mogućem uticaju sponzora na sadržaj događaja.

Televizija Slovenija poziva nadležne u EBU-u da razgovaraju o uvođenju glasanja „Ostatka svijeta“. Šta predstavlja to značenje i zašto bi građani zemalja koje ne učestvuju na Pjesmi Evrovizije trebalo da utiču na ishod takmičenja?

Na kraju, ali ne i najmanje važno, Televizija Slovenija poziva i na razmišljanje o načinima da se mišljenje članica EBU efikasnije uključi prilikom donošenja ključnih odluka ili kako uspostaviti demokratskiji sistem odlučivanja.

Televizija Slovenija traži konkretne odgovore na ova pitanja odgovornih u EBU-u, a istovremeno želi da ta pitanja podstaknu širu diskusiju o budućnosti i razvoju Evrovizije, koju je ove godine, nažalost, obilježilo mnogo polemičkih rasprava.

Iz TV Slovenija ističu da je izbor za Pjesmu Evrovizije izuzetno važan projekat za Televiziju Slovenije i cijelu Sloveniju, da je to događaj sa izuzetnim odjekom u toj zemlji i među njenim muzičarima i da je RTV Slovenija srećna što je dio te priče.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније