Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

A.B. [ B92 ]

16. 05. 2024. 10:45 >> 12:25
3
Čitaj mi:

NAGRADA ZA USPJEH

Baby Lasagna odbio 50.000 eura od države Hrvatske

Marko Purišić, alijas Bejbi Lazanja, osvojio je drugo mjesto na ovogodišnjem Eurosongu, enormnu popularnost širom Evrope, ali i pozamašnu sumu od države hrvatske.

Kako javljaju mediji, Purišić biće nagrađen od zemlje Hrvatske za nevjerovatan uspjeh koji je postigao, i to sa 50.000 eura.

Ovu vijest saopštio je tehnički premijer Andrej Plenković.

"Iskrena čestitka Purišiću na fascinantnom uspjehu na Evroviziji gdje je osvojio najveći broj glasova publike. To je najveći uspjeh samostalne Hrvatske od nastupa grupe Riva. Zahvaljujemo Zagrebu na prekrasnom dočeku i Umaguile su to zaista prekrasne slike uspjeha jednog mladog čovjeka i mi mu zaista želimo puno uspjeha u daljem radu", rekao je Plenković na sjednici Vlade.

Međutim, Baby Lasagna se odmah oglasio i rekao da želi da novac ide u humanitarne svrhe.

“Zahvaljujem hrvatskoj Vladi na novčanoj nagradi u iznosu od 50.000 eura. Ipak, taj novac ja ne mogu prihvatiti. Mogao bih navesti mnogo razloga zašto, ali prvi, najbitniji i dovoljni je što postoji puno drugih pojedinaca i organizacija kojima će taj novac daleko više pomoći”, napisao je Baby Lasagna na Instagramu.

Predložio je Plenkoviću i kome da donira tih 50.000 eura.

“Ovim putem molim gospodina Plenkovića da u moje ime i u ime hrvatske Vlade donira 25.000 eura Zavodu za pedijatrijsku onkologiju i hematologiju s dnevnom bolnicom Mladen Ćepulić. Nadalje, ostalih 25.000 eura volio bih donirati Zavodu za pedijatrijsku hematologiju, onkologiju i transplantaciju krvotvornih matičnih ćelija KBC Zagreb. Hvala”, poručio je drugoplasirani učesnik Eurosonga.

Bejbi Lazanja i njegov hit "Rim Tim Tagi Dim" osvojili su mnoga srca širom Evrope kao i top liste.

O njegovoj popularnosti govori i podatak da je svoj prvi solistički koncert na Šalati rasprodao za samo 4,5 minuta, a da su nakon toga dodata još dva termina.

Podsjetimo, Bejbi Lazanju su u Zagrebu u povratku sa takmičenja dočekali kao pobjednika, a mnogi ga i smatraju pobjednikom s obzirom da je dobio najveći broj glasova publike, i daleko veći od pobjednika ovogodišnje Evrovizije, Nema iz Švajcarske.

Takođe, Marka su dočekali srdačno i u srijedu, u rodnom gradu Umagu, a on je ušao u istoriju Evrovizije kao jedan od prvih pet učesnika sa najvećim brojem glasova publike ikada. 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније