Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

A.J.

02. 09. 2024. 13:29 >> 16:28
Čitaj mi:

viši sud potvrdio optužnicu

Muškarac optužen da je pokušao da obljubi svoju sestru

Viši sud u Podgorici potvrdio je optužnicu podgoričkog Višeg državnog tužilaštva protiv G.G. zbog sumnje da je pokušao da obljubi svoju sestru.

Kako se navodi u saopštenju VDT-a koje potpisuje tužiteljka Irena Burić, "optuženi je bio svjestan da će upotrebom sile prinuditi oštećenu na obljubu protivno njenoj volji".

"U noći 02./03. oktobra 2021. godine, u stambenom objektu u naselju K. G., u Podgorici, sa umišljajem, upotrebom sile pokušao da prinudi na obljubi svoju sestru, iako je bio svjestan da će upotrebom sile prinuditi oštećenu na obljubu protivno njenoj volji, pa je to i htio, na način što je primjenom sile pokušao da skine garderobu sa oštećene i dok se ista branila zadao joj je više udaraca u predjelu glave i tijela", navodi se, između ostalog, u optužnici VDT-a.

Utvrđeno je da je oštećena zadobila lake tjelesne povrede u vidu: otoka u predjelu nosa, krvnog podliva u lijevom potključnom predjelu, krvnog podliva u desnom dojkinom predjelu, više krvnih podliva u predjelu leđa, više krvnih podliva u predjelu nadlaktica i podlaktica i više krvnih podliva u predjelu butina.

"Čime je izvršio krivično djelo silovanje u pokušaju iz člana 204 stav 2 u vezi stava 1, a u vezi člana 20 Krivičnog zakonika Crne Gore", navodi se u optužnici.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније