Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

A.J.

02. 09. 2024. 13:10 >> 13:12
Čitaj mi:

uprava policije

Pokrenuta akcija „Tablica“: Neka vozila nemaju nijednu registarsku oznaku

Uprava policije je, kroz analitičko praćenje stanja u oblasti bezbjednosti drumskog saobraćaja, utvrdila porast broja vozila koja učestvuju u saobraćaju bez registarskih oznaka, odnosno sa nepropisnim brojem registarskih oznaka. Primijećeno je da neka vozila nemaju nijednu registarsku oznaku, da imaju samo jednu umjesto dvije registarske oznake, ili dvije umjesto tri u slučaju kombinacije vučnog i vučenog vozila, navodi se u njihovom saopštenju.

Shodno tome, Uprava policije pokrenula je nacionalnu akciju pojačane kontrole saobraćaja – „Tablica“ koja će imati stalni karakter.

"Primarni cilj ove akcije je unapređenje stanja bezbjednosti u drumskom saobraćaju, sa posebnim fokusom na vozače koji upravljaju vozilima bez istaknutih registarskih oznaka, vozilima sa nepropisnim brojem oznaka, neregistrovanim vozilima, kao i vozilima kojima je istekla važnost saobraćajne dozvole. Uočeno je da u saobraćaju često učestvuju vozila koja posjeduju samo osnovnu polisu osiguranja i zapisnik o izvršenom tehničkom pregledu vozila, što je u suprotnosti sa Zakonom o bezbjednosti saobraćaja na putevima", navodi se u saopštenju policije. 

Stoga, iz UP podsjećaju i upozoravaju da vozač ne može upravljati vozilom na osnovu pomenute dokumentacije, već isključivo na osnovu važeće saobraćajne dozvole ili potvrde o podnesenom zahtjevu za registraciju vozila, koju izdaje Ministarstvo unutrašnjih poslova.

"Uprava policije još jednom apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i na taj način doprinesu, kako svojoj ličnoj, tako i bezbjednosti svih drugih učesnika u saobraćaju", navodi se u njihovom saopštenju. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније