Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

Vanja Rakonjac, TVCG

29. 08. 2024. 19:42 >> 19:38
Čitaj mi:

aktivirao jutros ručnu bombu

Stradali Pepeljak prije dva mjeseca prijavljivan zbog nasilja u porodici

Tiho seosko jutro narušio je prasak. U dvorištu porodice Pepeljak policija, forenzičari, državni tužilac. Istražuju motive zbog kojih je 55-godišnji Rafet aktivirao ručnu bombu i stradao.

"Niko se ovome nije nadao. Mi smo stvarno iznenađeni i šokirani zbog takvog slučaja", kaže Ismet Prentić, rođak stradalog. 

A slučaj je preuzela Uprava policije i Više državno tužilaštvo u Bijelom Polju.

"Dežurni državni tužilac je zajedno sa službenicima policije i vještakom iz oblasti protivpožarne struke i eksplozija izašao na lice mjesta i u toku je uviđaj. Tijelo preminulog je poslato na obdukciju, o čemu je donijeta naredba od strane Višeg državnog tužilaštva u Bijelom Polju", saopštio je Slavenko Smolović, državni tužilac Višeg državnog tužilaštva.

Nezvanično saznanje iz Uprave policije da je prije dva mjeseca stradali Pepeljak zbog prijavljenog nasilja u porodici proveo u pritvoru tri dana, ozvaničena su i saopštenjem iz Osnovnog državnog tužilaštva. Navode da je porodica tada odustala od prijave i svjedočenja na sudu da je prijetio supruzi i nanio joj tjelesne povrede. Zbog nedostatka dokaza krivična prijava je odbačena, a 48-godišnja Pepeljakova žena oporavlja se od danas zadobijenih povreda.

"Ekipa Hitne medicinske pomoći oko 8 sati i 10 minuta dovezla se u našu ustanovu u prostorije Urgentnog bloka. Odmah je urađena kompletna dijagnostika, zbrinute su višestruke povrede po cijelom tijelu i pacijentkinja je radi dalje opservacije liječenja zadržana na hirurškom odjeljenju. Trenutno je stabilnih vitalnih parametara i trenutno je van životne opasnosti", naveo je Stevan Femić, načelnik hirurškog odjeljenja Opšte bolnice Bijelo Polje.

Slučaj u Godijevu još jednom opominje. Upozorava da je nasilje sve prisutnije u porodicama koje, da li zbog straha ili stida od okoline ne prijavljuju krivično djelo ili, kao u ovom slučaju koji je eskalirao tragedijom, odustaju od krivičnog gonjenja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније