Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

О.З.

18. 01. 2023. 09:49 >> 09:44

OSUĐEN ZA PREVARU

Nikšićanin uhapšen u Srbiji nakon skoro dvije godine potrage

Nikšićanin N.B. (58), koji se nalazio na međunarodnoj potjernici NCB Interpol-a Podgorica, uhapšen je 16. januara je na teritoriji Kraljeva u Srbiji.

"On se potražuje radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od tri godine i pet mjeseci na osnovu naredbe Višeg suda u Podgorici zbog krivičnih djela kriminalno udruživanje i prevara", saopštila je Uprava policije.

Kako su kazali, N.B. se potraživao međunarodnom potjernicom od marta 2021. godine jer je proglašen krivim da je u prvoj polovini 2013. godine organizovao kriminalnu organizaciju zajedno sa licem Č.M., koji je na prevaren način dovodio u zabludu službenike banaka iz više zemalja da transferišu novac na račune više fizičkih lica u Crnoj Gori, Hrvatskoj i Sjevernoj Makedoniji, a koje je za ovu kriminalnu aktivnost vrbovao N.B.

"Novac se nakon podizanja dijelio po već unaprijed definisanom kriterijumu između članova kriminalne organizacije. Procjenjuje se da ukupna šteta pričinjena na ovaj način 1,6 miliona eura", dodaje se u saopštenju.

N.B. je od strane nadležnog suda u Republici Srbiji određen ekstradicioni pritvor.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније